Kraljica dobrog odmora

Spavaća soba jedna je od najvažnijih prostorija u apartmanu. Ove 2 stvari su ključne kod opremanja

Sanda Milinković

Zahvaljujući bogatim ponudama, spavaća soba se može opremiti vrlo lijepo i povoljno tako da istovremeno oduševite goste interijerom, ali i udobnim smještajem zbog kojeg će biti oduševljeni.

Spavaća soba je prostorija u kojoj se opuštamo nakon napornog dana, u kojoj sanjamo najljepše snove i u kojoj želimo potpuni komfor. Baš iz tog razloga kod opremanja apartmana potrebno joj je posvetiti veliku pozornost.


Boxspring krevet Bingo, 200×160 cm, mpc 3.999,00 kn


Zahvaljujući bogatim ponudama, spavaća soba se može opremiti vrlo lijepo i povoljno tako da istovremeno oduševite goste interijerom, ali i udobnim smještajem zbog kojeg će biti oduševljeni.


Prostor je potrebno opremiti udobno i funkcionalno tako da uskladite kombinaciju namještaja, a dizajnom ju prilagodite ostatku apartmana. Pretvorite spavaću sobu svoga apartmana u utočište zbog kojeg će se gosti rado vraćati.


Dvije najvažnije stvari koje garantiraju dobar odmor su kvalitetan krevet i madrac.


Boxspring krevet Detroid, 200×160 cm, mpc 8.999,00 kn


Spavaća soba će ostati u pamćenju zbog dobrog kreveta


Dobar i kvalitetan san neophodan nam je za fizičko i mentalno zdravlje stoga nema cijenu. Zato je krevet kralj spavaće sobe i kod njegovog odabira ne treba štedjeti. Uostalom, to je komad namještaja koji će trajati vrlo dugo i ako odaberete onaj pravi, nećete se morati brinuti oko toga treba li ga mijenjati na kraju svake sezone.


Izbor odgovarajućeg kreveta u Lesnini je doista širok pa tako možete ići na klasiku, udobne tapecirane krevete, krevete s ladicama za posteljinu koji su idealni za manje spavaće sobe, a garnitura koja se razvlači u ležaj također je uvijek praktično rješenje za apartmane.


Sjedeća garnitura Grey, s ležajem, 168×254 cm, mpc 8.999,00 kn


Najnoviji trend u svijetu kreveta su Boxspring kreveti koji će vašim gostima pružiti luksuz i udobnost, a pozitivne recenzije na vaš smještaj jednostavno će pljuštati.


Ovakvo je rješenje izvrstan odabir za zdrav i kvalitetan san svakog gosta, a dodatna prednost je što takav sistem krevet dolazi po principu all inclusive odnosno s uključenim krevetom/madracem/nadmadracem pa je time odabir boxspring kreveta ponekad i povoljnije rješenje od kupovine svakog elementa zasebno.


Uz to izgleda atraktivno i raskošno čime obećava dobar odmor što je svakom gostu važno.


Tapecirani krevet Emona, s madracem, 200×90 cm, mpc 3.799,00 kn, samostalno ili mogućnost spajanja u bračni krevet


Za slučaj da vaš apartman ima više spavaćih soba pa ste odlučili uložiti i u dječju sobu, nju je također potrebno optimalno opremiti. Odaberite singl krevet tako da se i oni najmlađi mogu dobro naspavati, a sobu uredite detaljima koji su im neophodni.


Za apartmane postoje i višenamjenska rješenja koja će uvijek dobro doći kao ležaj više. Primjerice, krevet Anna sklopljen može funkcionirati kao trosjed ili kao ležaj od 200×90 cm dok rasklopljen omogućuje raskošan ležaj od 200×180 cm uz bonus ladica kao dodatno mjesto za odlaganje krevetnine što je uvijek prednost kod opremanja apartmana.


Krevet Anna, s ladicama, 200×90 cm, razvlačno u ležaj 200×180 cm, bez madraca, mpc 2.499,00 kn


Kod iznajmljivača su za opremu spavaćih soba sve popularniji tzv. apartmanski kreveti koji su idealni upravo za manje prostore. Ovakvi kreveti nude sav komfor raskošnog bračnog kreveta,  a ukoliko se ukaže potreba isti se u par pokreta mogu odvojiti u zasebne ležajeve.


Tapecirani krevet Inspire, s madracem, 200×90 cm, mpc 4.499,00 kn, samostalno ili mogućnost spajanja u bračni krevet


Računajte na to da je danas tehnologija dio svakodnevnog života pa obratite pozornost na to da i u dječjoj i u spavaćoj sobi imate dovoljan broj utičnica. Za goste koji prije spavanje vole pročitati knjigu, pobrinite se da na noćne ormariće stavite i stolne svjetiljke koje će dodati dozu šarma prostoriji.


Noćni ormarić Pepe, 39x41x28 cm, mpc 149,00 kn


Madrac je investicija koja se dugoročno isplati


Za kvalitetno spavanje neophodan je kvalitetan krevetni sustav pri čemu je madrac najvažniji, a ne zaostaju ni odgovarajuća podnica, jastuk i prostorija u kojoj spavamo. Kvalitetan madrac treba omogućiti višesatno spavanje uz opuštenu muskulaturu kralježnice čime se otklanjaju sva druga naprezanja.


Madraci su dostupni u različitim stupnjevima tvrdoće koje nisu standardne, nego se, ovisno o proizvođaču, znatno razlikuju. Madraci u kombinaciji s prikladnom podnicom trebaju tijelu omogućiti da se opusti i regenerira.


Boxspring krevet Kona 2, sa sandukom, 200×180 cm, mpc 8.999,00 kn


Uobičajene visine na tržištu variraju između 14 i 25 cm. Osim toga, postoje i različiti krevetni sustavi s podnicom i madracem, koji imaju znatno niže madrace, cca 10 cm, gdje je udobnost spavanja ipak osigurana. Madrac se prilagođava konturama bokova i ramena čime je zajamčeno optimalno podupiranje struka i donjeg dijela kralježnice.


Uostalom, vaši će gosti zauvijek zapamtiti koliko su dobro spavali baš u vašem apartmanu!


Dodatni savjeti uz koje će spavaća soba zablistati


Kada ste odabrali savršeni krevet i udobni madrac ili nadmadrac zbog kojega će kauč na razvlačenje biti posebno udoban, potrebno se posvetiti i ostalim detaljima.


Dobra spavaća soba sadrži kvalitetan ormar u kojemu će gosti s povjerenjem ostaviti sve svoje stvari. Poigrajte se odabirom ormara s klasičnim vratima, višenamjenskim ormarima ili pak elegantnim ormarima s kliznim vratima.


Za slučaj da su sobe vašeg apartmana manjih dimenzija pa niste sigurni hoće li ormar stati, spojite funkciju s udobnosti. Odaberite krevet koji u sebi ima skladišni prostor poput ladica ili spremišta u kojeg ćete moći pohraniti posteljinu i jastuke, a vaši će gosti moći odložiti torbe s kojima su došli.


Ukoliko raspolažete većim prostorom, osigurajte gostima posebnu dozu komfora i luksuza. Prednost današnje ponude je što možete birati kupovinu kompletnih spavaćih soba ili pojedinačnih elemenata. Na taj način možete dati mašti na volju i odabrati elemente koji su vam neophodni u smještaju, pogotovo ako raspolažete manjim prostorom.


Spavaća soba Kreta Extra, sastavljivi program, osnovni sastav (krevet 200×160 cm/most s dva jednokrilna ormara 263x210x54 cm) mpc 4.274,00


Kada ste spavaćim sobama osigurali krevete i kvalitetne madrace koji jamče ugodan san, vrijeme je da se posvetite posteljini. Čista i bijela posteljina odmah nas asocira na čistoću i higijenu, a prednost je i što daje dodatnu dozu svjetline svakoj prostoriji.


Osigurajte svojim gostima kvalitetan komplet posteljine uz udobne jastuke (dodatan je savjet da odaberete i antialergijske jastuke) i poplune te ih uredno složite na krevete.


Posteljina Karla, set plahta i navlaka za jastuk 150×260/60×80 cm do 31.05. u akciji 119,00 kn (redovna 149,00 kn), navlaka za poplun 200×140 cm do 31.05. u akciji 149,00 kn (redovna 179,00 kn)


 


___


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Lesnina.