Završio u zatvoru

Španjolac tvrdio godinama da umire, no onda je istina izašla na vidjelo

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Sud je napokon donio presudu u ovom bizarnom slučaju u ŠpanjolskojIz Španjolske stiže intrigantna priča u kojoj je muškarac godinama tvrdio da umire, svojom “tragičnom” pričom ubrao je preko skoro 300.000 eura za liječenje, no sada mora dvije godine u zatvor. 


Stigla je presuda za Španjolca koji je godinama tvrdio i uvjerio javnost kako boluje od čak 2.000 tumora. 


Kako Tag24 piše 50-godišnjak, koji uistinu boluje od nasljedne bolesti koja ipak ne utječe na pojavu zloćudnih tumora, godinama je gostovao u raznim emisijama te davao intervju uvjeravajući javnost kako ima čak 2.000 tumora u tijelu od kojih će vjerojatno umrijeti. 
Osnova je čak i udrugu zaduženu za istraživanje njegove bolesti, takozvanog Cowden sindroma, a sam sebe je proglasio predsjednikom iste. Čak je izašla i knjiga o njemu i njegovoj borbi. 


Kako mu je trebalo novaca za liječenje u Sjedinjenim Američkih Državama, prevarant je molio javnost za financijsku pomoć. Uključili su se mediji, razni profili na društvenim mrežama te su ljudi, između ostalog i zvijezde, počeli donirati novac. 


Istina je bila da se cijelo vrijeme besplatno liječio u bolnici u Valenciji te nikad nije bio u životnoj opasnosti. Kako bi pokrio priču, znao je putovati u SAD gdje se samo jednom podvrgnuo liječenju i to besplatnom. Jednom je u Sjedinjene Američke Države putovao brodom.


Za potrebe liječenja je prikupio preko 260.000 eura, a prava istina je izašla na svijetlo 2017. godine. Optužena je i njegova tadašnja partnerica, čiji odvjetnik tvrdi da je i ona bila uvjerena da je smrtno bolestan.