Jednostavne kulinarske majstorije

Sočne i hrskave bruschette sa šampinjonima i rajčicama za slasni užitak

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

U svega nekoliko minuta pripremite zalogaje koji će vam uljepšati jesen



Odlični zalogaji za predjelo ili druženje uz filmski maraton. Okupite društvo ili iznenadite ukućane hrskavim i bogatim zalogajima punog okusa. Sve što vam treba su sastojci koje već imate u frižideru i malo truda. Večeri će biti još ljepše i potpunije uz ove slasne bruschette.


Sastojci


  • 1 štruca francuskog kruha, narezana na kriške
  • ½ šalice maslinovog ulja
  • ½ posudice svježih gljiva narezanih na kockice
  • 4 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica mljevenog crnog papra
  • 1 žličica nasjeckanog svježeg peršina
  • 3 velike rajčice, narezane na kockice
  • 1 žličica balsamico octa
  • 2 šalice nasjeckanog sira mozzarella

Upute




Korak 1


Zagrijte pećnicu. Složite kriške kruha na lim za pečenje u jednom sloju.


Korak 2


Pecite kriške kruha dok se ne tostiraju, 1 do 2 minute; pažljivo promatrajte kako biste spriječili opekotine. Izvadite pržene kriške i stavite na lim za pečenje.


Korak 3


Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri; kuhajte i miješajte gljive, zeleni luk, češnjak, sol, crni papar i peršin dok gljive ne omekšaju i budu sočne, oko 5 minuta. Ostavite smjesu sa strane. Pomiješajte rajčice narezane na kockice s balzamičnim octom u zdjeli i ostavite sa strane.


Korak 4


Svaku prepečenu krišku kruha prelijte smjesom od gljiva i na vrh rasporedite smjesu od rajčica. Preko svake bruschette premažite mozzarella sir. Vratite u pećnicu dok se sir ne otopi i bruschette budu vruće, oko 5 minuta.