Vječna dilema

Šišanje ispucalih vrhova: Evo koliko često trebate zapravo ići kod frizera

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ispucali vrhovi pokvarit će svaku frizuru.Ispucali vrhovi su glavni neprijatelj svake lijepe i zdrave frizure. Upravo na vrhovima se odmah vidi kasnimo LI na svoj sastanak s frizerom. No, koliko često uistinu trebamo ići kod frizera?


Ispucali vrhovi pokvarit će svaku frizuru. Ovaj mrski problem ne možemo nikako sakriti, a jedini način je da odrežete vrhove. No, bez brige, ne morate mahnitavo svaka dva tjedna pohoditi svog frizera. 


Koliko često trebate skraćivati vrhove ovisi o tipu vlasi i o dužini istih. Prosječno se smatra da je potrebno posjetiti frizera svaka dva mjeseca, odnosno idealno bi bilo posjetiti ga nakon sedam do osam tjedana od prošlog šišanja. 
Takozvani dugi bob je frizura koja odmah u prvi plan stavlja ispucale vrhove. Ako imate ovu frizuru, trebali biste ići kod frizera nakon četiri do osam tjedana. 


Postepena duga frizura je savršen odabir za one koji nisu toliko česti kod frizera. Na ovoj frizuri se najmanje vide ispucali vrhovi, tako da možete do idućeg termina, ovisno o vašoj kosi, izdržati i do tri mjeseca. 


Ako imate dugu kosu, to ujedno znači da već duži period niste konkretno ošišali svoju kosu. Naime, što je duža vlas, to je pri kraju tanja i sklonija pucanju. Stoga ako imate dugu kosu, kako bi ona ostala zdrava, vrhove biste trebali šišati unutar četiri tjedna.