Zdravi zalogaji

Šarena salata koja će upotpuniti vaš roštilj

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Prepuna je zdravih i hranjivih sastojaka

Jelo jednostavno nije potpuno bez salate. No, ovakva salata može biti i glavno jelo. Ukusna je, šarena i prepuna zdravih, hranjivih sastojaka. U nju ubacite omiljeni komad mesa narezan na trakice i prepustite se gastro užitku.


Sastojci


  • 2 x 250 g odrezaka (po želji)
  • komad đumbira veličine palca, sitno nariban
  • 1 češanj češnjaka, sitno nariban
  • 2 limete, sok
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 1 žlica sojinog umaka s malo soli
  • 3 čilija, sitno nasjeckana
  • Paket matovilca
  • 12 rotkvica, tanko narezanih
  • 3 mrkve, oguljene i sitno narezane
  • ½ krastavac, izrezati na vrpce pomoću gulilice
  • 3 mlada luka, sitno narezan
  • 1 veliki zreli avokado, narezan na kriške
  • ½ žlice sjemenki sezama

Priprema


KORAK 1


Izvadite odrezak iz hladnjaka 1 sat prije nego što budete spremni za kuhanje kako bi postigao sobnu temperaturu. Neposredno prije kuhanja napravite preljev za salatu tako što ćete u posudi umutiti đumbir, češnjak, sok limete, ulje, soju i nasjeckani čili.


KORAK 2


Stavite odreske na roštilj i kuhajte s jedne strane 3 minute, a zatim okrenite i pecite 3 minute s druge strane srednje jako. Ili odreske pržite na tavi, 3 minute sa svake strane. Nakon što je meso gotovo, pokrijte i odmarajte 5 minuta.


KORAK 3


Na tanjur za dijeljenje složite listove salate, rotkvice, mrkve, krastavca, mladog luka i avokada. Narežite odrezak na tanke kriške i položite na vrh salate. Prelijte sokovima i preljevom. Ukrasite sjemenkama sezama i narezanim crvenim čilijem.