Beauty pravilo

Razlika između bronzera i proizvoda za konturiranje lica te kako ih nanositi

Lucija Sučić

Foto: Freepik

Foto: Freepik

Ako ste mislili da su to iste stvari, pogriješili biste, jer se radi o proizvodima s drugačijom namjenomMnogi misle kako su bronzeri i proizvodi za konturiranje ista stvar te da se radi o još jednom marketinškom triku, no zapravo, radi se o dvije vrlo specifične vrste proizvoda koje imaju različitu ulogu u šminkanju.


Koja je glavna razlika?


Glavna razlika je ta da bronzer dodaje toplinu i sjaj licu, dok se konturiranjem postiže oblikovanje i definiranje strukture lica.


O bronzeru


Kao što smo rekli, bronzer je proizvod čiji je cilj koži podariti toplinu, sjaj i izgled “osunčanosti”. On dodaje malo boje na mjestima gdje bi to inače i sunce napravilo, a ako želite izgledati “sun-kissed” čitave godine, onda je bronzer proizvod za vas.

Bronzer se najčešće nanosi na sam vrh čela, jagodične kosti, nos i bradu, ali se isto tako može koristiti i na ostalim dijelovima tijela, poput dekoltea i slično.


O proizvodima za konturiranje


Oni su namijenjeni za oblikovanje i dodavanje dimenzije licu proizvodima koji su svjetliji, odnosno, tamniji od vašeg tona kože. Drugim riječima, radi se o igri sa svjetlom kojim naglašavate već postojeće dimenzije lica ili se poigravate s njegovim oblikom.Ovi proizvodi nanose se na udubine na obrazima, rub čeljusti, rub kose i sa svake strane nosa.