Poludrago kamenje i srebro

Razgovarali smo s Dijanom Beg Ostojić koja ima brend The Dee. Izrađuje predivan nakit

Karmen Bosnić

Foto: The Dee

Foto: The Dee

Od perli od kojih izrađuje nakit, Dijana Beg Ostojić najviše koristi poludrago kamenje, koralje i cirkone, uvijek u kombinaciji sa srebrom 925 od kojeg je napravljen svaki metalni dio nakitaPriča o unikatnom The Dee nakitu ustvari je odgovor na pitanje kako se iz ljubavi prema modi i estetici rodio zanimljiv hobi dizajniranja nakita u kućnoj radinosti svestrane i poduzetne Dijane Beg Ostojić.


Dijana voli isticati kako najviše voli biti mama svojoj djevojčici Emmi, a zatim sve ostalo. Kada dođe vrijeme za gledanje serija i filmova, radije kreira nakit, kaže da je to opušta, veseli i puni pozitivnom energijom. Inače odgojiteljica predškolske djece i diplomirana inženjerka sigurnosti, velika je zaljubljenica u nakit koji sama izrađuje već četiri godine i gotovo uvijek nosi, pojašnjavajući da je to najbolja reklama.


the_dee


KRUNA NA PRSTU
– Oduvijek sam voljela eksperimentirati s bojama, materijalima, različitim stilovima, pa tako i s nakitom. U potrazi za jednostavnim, pročišćenim, ali zanimljivim, lijepim i drukčijim modnim dodacima, odlučila sam napraviti nešto svoje, što će mi se u potpunosti sviđati oblikom, bojom, materijalom i stilom.


Nakon što sam kreirala svoju prvu narukvicu s poludragim kamenom ametistom i srebrnom perlom krunom, dobila sam brojne pozitivne komentare, najprije od ljudi koji me okružuju, kojima sam zatim počela izrađivati nakit za rođendane, godišnjice i druge prigode.


Malo pomalo moj su nakit zavoljele žene, djevojke i djevojčice, pa sam odlučila otvoriti i Instagram stranicu Thedeejewellery, na kojoj dijelim slike svojih kreacija i svoju strast s drugima, govori Dijana smješkajući se i pokazujući ponosno svoj najnoviji prsten The Crown od srebra i cirkona, najavljujući da će jednog dana umjesto cirkona tu stajati dragi kamen.PODRŠKA PODUZETNIKA


Ono što je zanimljivo kod ovog nakita je da, osim atraktivnog izgleda, poludrago kamenje od kojeg su izrađene narukvice, ogrlice, naušnice i prstenje ima i energetski značaj, što znači da, osim što lijepo izgleda, ima i pozitivno djelovanje na osobu koja ga nosi, smatra Dijana.
– Svakome u ovo ludo vrijeme u kojem trenutačno živimo treba malo pozitive, zar ne? – dodaje ova dizajnerica i naglašava kako je sretna što svojim hobijem podržava male hrvatske poduzetnike koji sudjeluju u izradi njezinog nakita.Od perli od kojih izrađuje svoj nakit Dijana najviše koristi poludrago kamenje, koralje i cirkone, uvijek u kombinaciji sa srebrom 925 od kojeg je napravljen svaki metalni dio nakita. Logo The Dee, sa simbolom krune, krasi svaki komad nakita koji izrađuje, a osim izradi, posebnu pažnju posvećuje i pakiranju nakita u kutije-vrećice u boji fuksije, sa zlatnim logom i zlatnom naljepnicom pomoću koje zatvara ambalažu.INSPIRACIJA SVUGDJE


Inspiraciju za dizajn Dijana pronalazi svugdje oko sebe, a najveće nadahnuće joj je sam materijal, pogotovo perle, njihovo bogatstvo boja i tekstura, te srebrni privjesci koje sama dizajnira. Iz svega toga nastaju uvijek novi i drukčiji komadi The Dee nakita koji nije rezerviran samo za posebne prigode jer zbog jedinstvenog, jednostavnog i atraktivnog dizajna upotpunjuje baš svaku modnu kombinaciju.


– Ideje za nove oblike privjesaka često pronalazim u prirodi, vječnim simbolima ljubavi i sreće, novim trendovima i naravno u svojoj glavi, u kojoj novih ideja nikad ne manjka, kaže Dijana, koju najviše veseli kada vidi da njen nakit s ponosom nose njene prijateljice i klijentice, te dodaje:


– Kreiranje nakita umjetnost je u kojoj uživam i koja me opušta. To je ono što moje emocije proizvedu i uvijek se veselim kad stvorim novi komad koji onda prenosi tu moju energiju i viziju. Moj hobi je moja oaza mira, vrijeme samo za mene.DOZA ODVAŽNOSTI


Svaki komad nakita moguće je personalizirati i to je ono što ga čini posebnim i što se najviše cijeni.


– Nakitom možete izraziti kako se osjećate, što volite, što mislite te pokazati stav i modni izričaj. Uvjerena sam da poludrago kamenje te ostale perle i njihove boje pozitivno utječu na raspoloženje i mnoge druge aspekte.


Zaštitni znak kruna iznova poručuje kako je svaka žena kraljica i ima moć upravljati svojim životom te da je jedinstvena, snažna i sposobna. Biti kraljica možete biti uvijek, i dok perete suđe ili peglate, sjedite na poslovnom sastanku ili dok idete sa suprugom, sestrom, prijateljicom u kino, kaže.PERLE ZA NAOČALE


The Dee je svoju ponudu nakita osvježila posebnim komadima iz kolekcije Butterfly koja uključuje naušnice i privjesak, Royal crown prstenom, kolekcijom Megan koja nudi različite naušnice, narukvice i ogrlice, naušnicama Sun&Moon, ogrlicom Flower od srebra ili u kombinaciji s perlama, te kolekcijom Letta ogrlica, idealnih za poklon dragim osobama jer ih je moguće personalizirati slovom dizajniranim po izboru. Osim nakita, Dijana je osmislila i posebne ukrasne perle za sunčane i dioptrijske naočale koje onima koji nose naočale daju dozu odvažnosti.