Snažne poruke

Nova kolekcija Zorana Mrvoša: moćni modeli inspirirani još moćnijim pričama hrabrih žena koje se odupiru nasilju

Life

Foto: Marko Grubišić

Foto: Marko Grubišić

Kolekcija se igra njegovom omiljenom crnom bojom, gdje miješajući teksture i nijanse crne, stvara razigranost

Nekoć davno, u malom kraljevstvu postojala je princeza koja je sanjala o životu u bajci, o udaji za princa i sretnom životu. Ali život, nažalost, nije bajka kako je to princeza na kraju i shvatila.


Umjesto da čeka princa, da dođe i spasi je, preuzela je kontrolu nad svojom sudbinom”, uvodni je tekst predstavljanja nove kolekcije dizajnera Zorana Mrvoša.


Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost i priča o stvarnim ženama koje se odupiru nasilju.


Inspirirana pričama hrabrosti, nova Mrvoševa kolekcija spoj je minimalističkog dizajna i snažnih poruka. Igra se njegovom omiljenom crnom bojom, gdje miješajući teksture i nijanse crne, stvara razigranost. Kampanja koju potpisuje fotograf Marko Grubišić snimljena je kao crno bijela, kako bi se još više naglasio dojam moći.


Prvi dio priče


“Svaka haljina nosi priču o ženi koja neustrašivo stoji protiv nasilja, a istovremeno odiše ženstvenošću i odlučnošću. Prikazuju to i protagonistice Mrvoševe nove kampanje, u kojoj one nisu profesionalni modeli, već istinske heroine, svaka u svom području rada. One su javne osobe – Ida Prester, Tihana Lazović, Antonija Stupar Jurkin i Arija Rizvić, čija se imena vežu uz aktivizam i borbu za prava žena”, stoji u priopćenju.


Ova kolekcija nije samo moda već poziv na akciju i prvi dio priče koju Mrvoš priča. Uskoro slijedi njezin drugi dio od čije će prodaje dio prihoda ići za jednu od sigurnih ženskih kuća koje pružaju podršku žrtvama nasilja, čime odjeća postaje instrument promjene i podrške.


Specifičnost Mrvoša kao strastvenog kinologa je i promocija rasnih pasa, koji su također dio ove modne priče.


Ovaj put odabir je pao na perzijske hrtove, plemenitu pasminu koja svojim izgledom odaje krhkost i eleganciju, a koji vrlo lako postaju snažni lovci i pokazuju snagu koja nije uvijek očigledna na prvi pogled te čeka trenutak da bude otkrivena.