Teška odluka

Prodao psa bez znanja partnerice. Ima li pravo na to?

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Pronašli su stan čiji stanodavac ne dopušta kućne ljubimceSvatko tko ima kućnog ljubimca zna kako je on dio obitelji. Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bi mu pružili siguran i sretan dom. Kako biste reagirali kada biste doznali da je vaš partner prodao vašeg psa iza vaših leđa? Za to ne može postojati niti jedan dobar razloga, ili…


Kako britanski Mirror prenosi jedan 29-godišnjak je na Redditu objasnio svoju tešku odluku da proda zajedničkog psa. 


Naime, s djevojkom se uselio prije šest mjeseci u zajednički stan, no ona nedovoljno zarađuje za uzdržavanje domaćinstva. Njemu to nije nikad predstavljao problem, sve do trenutka kada je ostao bez posla. 
Par je muku mučio da skrpa kraj s krajem te da na vrijeme plati stanarinu, no jedan mjesec su zakasnili te se trebaju iseliti iz postojećeg stana. Na cijelu situaciju njegova partnerica nije dobro reagirala te se povukla u sebe. 


“Tražio sam novi stan posve sam. To sam morao učiniti uz određeni budžet kojeg imamo na raspolaganju te u kratkom vremenskom periodu. Ja nemam obitelj jer sam odrastao u domu za nezbrinutu djecu, a njeni roditelji iz privatnih razloga nisu u stanju nam pomoći. To posve razumijem”, objasnio je na Redditu. 


Na koncu je uspio pronaći prikladan apartman u njihovom budžetu, no postojao je problem – stanodavac ne prima pse. 


“Pitao sam prijatelje da ga preuzmu dok se ne snađemo, no nemamo puno prijatelje, a kako živimo u gradu svi su u stanovima koji imaju zabranu držanja kućnih ljubimaca”, nastavio je priču. 


Partnerica je cijelo vrijeme bila upoznata sa situacijom te su nešto morali poduzeti jer bi u protivnom ostali na ulici. Na koncu je pronašao obitelj s mlađom djecom koja bi rado udomili njihovog psa Auggieja. U više navrata je sa psom posjetio dotičnu obitelj kako bi se Auggie adaptirao.


Djevojci nije ništa rekao jer je smatrao da u tadašnjem psihičkom stanju neće biti u mogućnosti prihvatiti realnost. Vjerovao je da je to ujedno i najbolja opcija za psa koji će u novom domu biti puno sretniji.


“Kada sam joj na koncu priznao da sam prodao psa, ona se slomila. Preselili smo se u novi stan i ona plače bez prestanka. Osjećam se grozno”, za kraj napisao. 


Korisnici na Redditu su odmah reagirali na ovu emotivnu ispovijed. Mnogi smatraju kako je učinio pravu stvar i bio hrabar, dok drugi misle da je trebao od početka biti iskren prema partnerici. Na čijoj ste vi strani?