Astrologija

Posao će cvjetati Ribama, a ljubav – Vagama. Provjerite što vam predviđa veliki godišnji horoskop

Anđelka Subašić

Foto: Anđelka Subašić, iStock

Foto: Anđelka Subašić, iStock

Za Lavove vrijede upozorenja, a Vagama i Blizancima će dati praktičnu kreativnost.Planeti koje utječu na socijalnu ulogu pojedinca su Jupiter i Saturn. Oni se u 2022. godini na ekliptici malo odmiču jedan od drugoga: Jupiter prolazi znakom Ribe i početnim stupnjevima Ovna, dok Saturn tranzitira Vodenjaka. Ribe i dio Ovnova imaju mogućnost osobnog razvoja, zaposlenja na željenom poslu, putovanja, obrazovanja, vjenčanja i ljubavnog partnerstva, ali i povećanog apetita (malo se udebljati). Povoljan utjecaj osjećat će, osim Riba, Rakovi i Škorpioni, a izazove i »provokacije« će osjećati Djevice, Strijelci i Blizanci. Saturn Vodenjacima ukazuje na odgovornost prema drugima i nužnost socijalizacije i prihvaćanja okvira i pravila.


Za Lavove vrijede upozorenja, a Vagama i Blizancima će dati praktičnu kreativnost. Uran tranzitira Bika. Omogućuje Bikovima ostvariti promjene koje su dugo odgađali ili se nisu usudili pokrenuti. Budi im svijest o univerzalnom, duhovnom i nekonvencionalnom, drukčijem.


Olakšat će promjene Jarcima i Djevicama. Iznenadit će Škorpione i Vodenjake te ih prisiliti na promjene. Neptun je u znaku Ribe. Konfuziju čini dijelu Riba, Strijelaca i Blizanaca.


OVAN
POSAO – biti uvijek prvi na »startu i na cilju« najbolja je motivacijska poruka Ovna. Posao vam je važan ako donosi rezultate, koji nisu uvijek mjerljivi u novcu. Planeti su na vašoj strani i daju vam podršku u afirmaciji i napredovanju na poslu. Jako je važno kako se odnosite prema vašim suradnicima i prema ljudima i firmama čije usluge koristite. Vašim entuzijazmom možete ih potaknuti na izvrsne rezultate, ali bez pritiska i uz više razumijevanja za sporiji ritam koji imaju. Do travnja vam se preporučuje planiranje, pripreme i razmatranje vaših ideja i planova. Za sve to potreban je mir i razmišljanje. Od travnja pa sve do kraja listopada Ovnovi rođeni od 20. do 31. ožujka imaju priliku napraviti jedan od velikih koraka u poslu: dobiti unapređenje, zaposliti se, promijeniti posao, pokrenuti vlastiti posao, natjecati se za financijske poticaje ili za nagrade. Svibanj i lipanj su najaktivniji i najproduktivniji mjeseci.LJUBAV – za vas koji ste u braku Venera će u svibnju pogodovati trudnoći (roditeljstvo), usvojenju djeteta, uživanju u kreativnim i sportskim interesima vašeg djeteta. Vama u ozbiljnoj vezi će zazvoniti alarm da organizirate jedno posebno, originalno vjenčanje. Slobodni ste? Eto prilike za ljubavnu vezu s osobom sličnog temperamenta kao što je vaš. Uživajte zajedno u malim i velikim avanturama, u malim i velikim nadmetanjima u pokazivanju emocija i zanosa. Sve to ‘’upakirajte’’ s humorom, smijehom, iznenađenjima.SAVJET – neka 2022. godina bude lijep početak vašeg dvogodišnjeg sretnog razdoblja. Vi ste režiser vašeg filma.


Foto: iStock


 


BIKPOSAO – u poslu i u pristupu poslu potrebne su vam promjene. Neće biti moguće te promjene činiti postupno. Vaš ritam je sporiji od okolnosti. Vi želite promjene, ali im se opirete. Jednostavno ćete morati »zakoračiti« u nepoznato. Ako to sami ne učinite, tada ćete biti prinuđeni. Bit će lakše vama koji ste mlađi i koji ne robujete starim navikama. Stari poslovi koji su već uhodani jednostavno se neće moći realizirati na takav način. Važno je da ih završite ili da ih jednostavno otpišete. Veliki zaokret i progres će napraviti Bikovi rođeni od 1. do 10. svibnja, ali pod uvjetom da su hrabri i brzi. Prepustite marketing mladima koji će svojim sasvim novim pristupom biti efikasni. U poslovnom partnerstvu za vas je u 2022. najvažnija ravnopravnost, ne pokušavajte dominirati i ne dozvolite drugima da vam određuju sva pravila. Najuspješniji poslovni period je ljeto – srpanj i kolovoz. Tome prilagodite vaše poslovne planove.LJUBAV – ljubav je jako važan dio vašeg života. Bez ljubavi ste kao maslina bez ulja. Vama koji ste već dulje vrijeme u braku, rutina u odnosu postaje dosadna. Potrudite se promijeniti je, a najbolji način je da krenete od sebe: novi stil odijevanja i kompletan vizualni dojam, pokloni i znakovi pažnje za partnera, romantične geste. Vama koji ste slobodni potrebna je sada avantura s osobom koja vas privlači izazovima – drukčija od vašeg ‘’tipa’’ osobe. Ako vam se dogodi više takvih avantura, budite sretni jer će iskustva biti dragocjena.SAVJET – u 2022. godini slušajte druge, a ne eho vlastitih misli.


Foto: iStock


BLIZANCIPOSAO – vi volite raditi istovremeno više poslova i aktivno sudjelovati u nizu poslovnih projekata. To često rasprši vašu energiju pa postanete nervozni ili površni. Prva četiri mjeseca u 2022. godini Jupiter će vam postavljati cijeli niz poslovnih iznenađenja i izazova. Svaki od njih je drukčiji i morate odlučiti temeljem logike a ne emocije. Posebno pažljivi i oprezni trebate biti vi koji ste rođeni od 2. do 31. svibnja te između 12. i 20. lipnja. Zavodljiva obećanja nije preporučljivo slušati. Vrlo intenzivno poslovno razdoblje započinje u drugoj polovici kolovoza i traje do kraja godine. Tada ćete intenzivno raditi i nećete imati odmora. Tko puno radi, taj i griješi pa ne budite strogi prema vlastitim greškama. Vi ste odlični u dinamičnim poslovima prodaje i posredovanja i tu ćete imati izvrsne rezultate. Ako radite u domeni sporta, tada ćete se isticati i moći ćete se pohvaliti uspjesima i pobjedama.LJUBAV – vi koji prolazite krizu srednjih godine trebate znati da Neptun idealizira sliku potencijalnih ljubavi, a iz postojeće veze potiče vas na bijeg. Njegova je priroda da zamagljuje pravu sliku stvarnosti, a potom razočara. Zato u slučaju bježanja nemojte otići predaleko, jer ćete se prije ili kasnije vratiti. Ako ste mlađi od 25 godina, tada je dobro da proživite izazove kako biste za dvije godine znali odabrati pravu osobu za vas. Najviše sreće i ljubavnih prilika imati ćete u lipnju i srpnju. Ako ste dugo u braku, tada iskoristite svaku priliku da zajedno putujete.SAVJET – u 2022. imajte pri ruci nekoliko »pojaseva za spašavanje« i dobar kompas.


Foto: iStock


 


RAKPOSAO – vama je najvažnije da se na poslu osjećate kao kod kuće, ili da radite od kuće, ili da razvijate obiteljski posao, ili da radite u javnom sektoru u kojem osjećate sigurnost. Tražite li posao, neka vam to bude smjernica, osim ako ste iznimno poduzetni i samostalni. Jako je važno da u okruženju u kojem radite imate ugodne odnose s kolegama i da budete ravnopravni. U 2022. godini nadređeni će vam biti skloni i podržavat će vas na vrlo konkretan način, ali samo ako vi pokažete želju za napredovanjem i ambiciju u poslu. Zato ne budite skromni i usudite se napraviti barem jedan korak naprijed. Nešto više prepreka na putu ili straha od promjena imati će Rakovi rođeni od 13. do 22. srpnja. U 2022. najviše mogućnosti zarade za vas su u ugostiteljstvu, turizmu, ruralnoj proizvodnji (ulje, povrće, sokovi) i ribarstvu. Vi koji radite u javnom sektoru možete mirno uživati u poslu ili otići u mirovinu ako imate uvjete.LJUBAV – većina će uživati u postojećem partnerskom odnosu i obogatiti ga novim sadržajem: romantičnim izletima ili putovanjem u inozemstvo, onima s duljim bračnim stažem život će oplemeniti unučići, vjenčanja ili zaruke djece. Prisjetit ćete se vaše mladosti i biti sretni. Slobodnima Jupiter omogućuje lijepe prilike za ljubavnu vezu koja nije samo prolazna avantura. Ta veza bi vrlo brzo postala »ona prava« i dala vam ono što vam treba: nježnost, pažnju, osjećaj sigurnosti i podrške i uklopila bi se u očekivanja vaše obitelji. Prihvatite je s povjerenjem.SAVJET – usudite se iskoračiti iz postojeće zone i proširite granice vašeg teritorija.


horoskop

Foto: iStock


LAVPOSAO – volite organizirati posao i uključiti u njega druge ljude. Kada god možete, zadatke delegirate drugima. To je osobina liderstva, ali često kod izvršitelja posla izaziva otpor ili nezadovoljstvo. U 2022. godini svakako vam je bolje surađivati, pokazivati razumijevanje za kolege i uvažavati zahtjeve vama nadređenih. Takva prilagodba okolnostima posebice je potrebna rođenima između 13. i 22. kolovoza. Samo tako ćete moći održati korak u poslu i ostvariti barem dio vaših želja. Naučite se prihvatiti ograničenja i kroz to naučiti da ono što ne možete trenutno činiti, ne treba forsirati i da očigledno nije pravo vrijeme za provesti ideju. Vrlo inovativni u poslu biti će Lavovi rođeni u razdoblju od 3. do 12. kolovoza. Te poslovne ideje su malo ispred vremena i nedostaje infrastruktura za njih (tehnika, tehnologija, ljudi). Važne su dobre pripreme koje su uvijek pola obavljenog posla. Uživajte na putu do cilja.LJUBAV – da za ljubav nikada nije kasno, dokazat će puno vas u zreloj životnoj dobi. Vi ne volite i ne želite živjeti sami, bez ljubavi. Zato ćete započeti vezu s namjerom suživota s osobom koju poznajete i prema kojoj osjećate više povjerenje nego seksualnu privlačnost. To je razborita odluka. Dio vas u srednjim godinama proživljavati će pravu vlastitu dramu. Uzrok je stagnacija i dosada u postojećoj ljubavnoj vezi, kao i potreba da još jednom proživite mladost. Avanture će, osim uživanja i uzbuđenja za kojima žudite, izazvati osjećaj krivnje i grižnju savjesti.SAVJET – sve se događa s razlogom i najbolje za vas.


Foto: iStock


 


DJEVICAPOSAO – raditi marljivo i biti skroman – to je lijepa vrlina. Često se vrlina u poslu vrati tek nakon puno vremena i nakon što drugi učine velike greške i propuste. Ali, uvijek je važno živjeti u skladu sa svojim karakterom i usput korigirati ono što vas sprečava da budete sretni i uspješni. U 2022. godini vaši poslovni suradnici nekoliko puta će činiti greške i propuste koje ćete upravo vi ispravljati kako biste spasili njihov ugled. Pri tome trebate više optimizma nego opreza, jer sve će biti dobro. Zato ćete dobiti ponude za promjenu posla i za napredovanje. Slobodno ih prihvatite. Vama koji ste rođeni od 14. do 22. rujna vraća se višegodišnji uloženi trud u poslu kroz materijalnu i formalnu nagradu i dolazi do velike promjene u vašu korist. Osjećat ćete se snažno i uživati. Tehnološki napredak u vašoj djelatnosti olakšat će vam svakodnevne obaveze.LJUBAV – poput nemirnog mora bit će uzburkan vaš ljubavni život. Nema niti govora o dosadi. Ljubavne prilike (pogotovu na ljeto i jesen) i nova poznanstva ispreplitat će se sa susretima i porukama osoba iz vaše prošlosti. Tada dolazi do zbunjenosti jer nećete moći kontrolirati emocije. Uzalud ćete se truditi biti racionalni, emocije će biti snažnije i njima se ne može upravljati. Došlo je vrijeme da otpustite kočnice i da se veselite ljubavnim izazovima. Otkrit ćete vlastitu prirodu – potrebu za davanjem i primanjem ljubavi, bez planova, bez analize i procjene. To je ono što vam je potrebno.SAVJET – naučite se surfati na valovima ljubavi i života i prepustite se emocijama.


Foto: iStock


VAGA


POSAO – lagano i ugodno do zacrtanog poslovnog cilja koračat će rođeni od 4. do 15. listopada. Autoriteti će vam dati podršku i priliku da dokažete svoje potencijale. To je svojevrsna nagrada za ono što ste u zadnje dvije do tri godine radili i kako ste se odnosili prema poslu. Volite uvijek imati poslovne partnere, jer se osjećate sigurnije i motivirano. U 2022. godini osobe koje dobro poznajete i s kojima imate dobra poslovna iskustva, odličan su izbor za poslovno partnerstvo i blisku suradnju. Možete bez problema dobiti financijsku podršku za ideje i projekte. Umjerenost u ambicijama se zove realnost – tako se trebate ponašati u poslu. Napredovanje će donijeti dosta odgovornosti, ali većina vas je sada i spremna za to. Velike ambicije za rođene od 15. do 22. listopada nisu ostvarive i nailazit ćete na velike prepreke. To je znak da planirano trebate odgoditi nekoliko godina dok se ne stvore bolje prilike.LJUBAV – da biste voljeli sebe i život, vi uvijek trebate nekoga uza se, da se ogledate u očima i u srcu te osobe i upotpunite sami sebe. Zato se često zaljubite u ljubav, a ne u samu osobu. Mlađima od 30 godina predstoji ljubavna veza koja testira zrelost i spremnost za ozbiljno partnerstvo. Dobro je da probate zajedno živjeti. Listopad 2022. godine je za sve Vage pravi festival zaljubljenosti i ljubavi. Iskoristite to razdoblje maksimalno, bez obzira kojoj generaciji pripadate. Ljubav je potrebna i poticajna. Vama čija veza je u krizi bit će neophodno preispitati koliko volite sebe i je li vas partner zasjenio. Kriza je prilika za novi početak, a dio vas će ipak morati prihvatiti kraj odnosa.SAVJET – samo onaj tko cijeni i voli sebe može imati lijep i kvalitetan odnos s drugima.


Foto: iStock


ŠKORPIONPOSAO – većina vas će ploviti mirnijim vodama u 2022. godini, a to znači da ćete se osjećati optimistično. Iskoristite naklonjenost Jupitera: poboljšajte uvjete na postojećem poslu, javite se na natječaje za posao i opišite sve vaše kvalitete. Ako studirate, ne propustite niti jedan ispit, ako ste privatni poduzetnik, pojačajte marketing, proširite posao u inozemstvo ili potražite posao u inozemstvu, dodatno se educirajte. U svim tim koracima imate sreće. Nešto više ograničenja, formalnih prepreka, čekanja odluka autoriteta i više osobne nesigurnosti (i frustracije) u poslu proživljavat će oni koji su rođeni između 10. i 17. studenog. Preporučuje vam se prije svega da dobro isplanirate svaki korak, da vam planovi i ambicije budu realni u postojećim okolnostima, da budete strpljivi i uporni i da odradite sve pošteno. Odaberite lakši put. Budite maksimalno uljudni i ljubazni. Veće mogućnosti i veće promjene očekuju vas koji radite s financijama.LJUBAV – ni u kojem slučaju se nemojte prema ljubavi odnositi površno, a nikako sebično. Ljubomora i posesivnost vam može sve pokvariti i dovesti do ozbiljnih problema. Vi znate jako lijepo, nježno, s posebnim šarmom izraziti ljubav i tada vam nitko ne može odoljeti. Ako u vašem partnerskom odnosu nema više komunikacije i razgovora, tada pokažite gestama i djelima privrženost i poštovanje. Vi koji ste slobodni trebate sebi dopustiti barem jednu prolaznu vezu prije nego se ozbiljnije vežete. Mnogima od vas je osnovni kriterij seksualna privlačnost. Ne propustite vidjeti ostale kvalitete i nedostatke osobe.SAVJET – lijepa riječ otvara i ona vrata koja su zaključana.


Foto: iStock


STRIJELACPOSAO – u prvoj polovici 2022. godine Jupiter vas čini ludo hrabrima i pretjerano optimističnima. Poslovni zanos je potreban i bez njega nema progresa, ali u tom zanosu mnogi važni detalji se previde ili ignoriraju. To je opasno u poslu jer ima loše financijske posljedice. Dakle, budite optimisti, ali neka vam netko objektivno analizira sve činjenice i detalje. Vi to nećete moći sami. Neptun će rođenima od 3. do 14. prosinca malo zamutiti sliku poslovnog smjera. Zbog toga ćete biti u nedoumici i često će se netko usprotiviti vašoj odluci ili vašoj ideji. U razdoblju od sredine svibnja do kraja listopada moći ćete ostvariti puno toga i definirati točno vaše ciljeve. Trebat ćete se maksimalno potruditi da vas primijete na postojećem poslu ili da dobijete posao koji želite, ili da pokrenete dodatni posao i povećate prihode. Trošenje vama također ide dobro i lako. Malo štednje do studenoga dalo bi vam osjećaj sigurnosti, pa pokušajte.LJUBAV – ako se bavite glazbom, u 2022. godini možete napisati najbolje ljubavne pjesme, jer bit će tu sreće i suza. Vama koji ste mladi i slobodni sve je dopušteno: budite zaljubljeni do neba, a ako počnete padati na zemlju, tada uključite padobran ili zamijenite ljubav novom. Onima u ozbiljnoj vezi i braku neće biti lako odoljeti iskušenjima. Čeznete za uzbuđenjem i iskušenjima. Nedostatak nježnosti koji ćete osjećati nije isključivo »krivnja« osobe s kojom živite. Trebate biti iskreni sami sa sobom i preispitati svoj udio u emocionalnoj krizi. Romantičnim ponašanjem izrazite emocije. Nekima od vas bit će primamljivo potražiti utjehu izvan kuće, ali krajem godine će morati sve priznati i platiti cijenu s »kamatama«.SAVJET – kada nešto krojimo, moramo više puta mjeriti prije rezanja, a to vrijedi i za vas u 2022. godini.


Foto: iStock


JARACPOSAO – na poslu često provedete više vremena nego s obitelji, jer upravo obitelji želite osigurati udoban život. Imate priliku dobro izbalansirati poslovne obaveze kako biste imali dovoljno vremena za privatni život. Prvo tromjesečje 2022. godine imate podršku Marsa za poslovnu inicijativu i prednost pred konkurencijom koju bez problema možete pobijediti. Merkur vam daje podršku u administrativnim poslovima (dozvole, potvrde, potrebna dokumentacija), u komunikaciji s ljudima, tržištem (reklamne poruke) i s medijima. Venera će pomoći s financijama ako investirate i s dobrim prihodima od ulaganja ako ste u poduzetništvu ili boljom plaćom ako radite za druge. Ne budite skromni i samozatajni, nego pokažite više samouvjerenosti i vaše ambicije za napredovanjem. Zaslužujete bolji posao, veću plaću, a odgovornost vam je dio karaktera.LJUBAV – vi ste jedan od horoskopskih znakova koji će posvetiti puno vremena i energije svojoj ljubavi. Pristupate ozbiljno vašim emocijama. Svojim postupcima i izrazima uvijek ćete dati do znanja osobi da je iskreno volite i da upravo zato činite sve da joj to dokažete. Za vas ljubav nisu samo lijepe riječi, nego je to prije svega briga za partnera, odanost »u dobru i u zlu«. Ozbiljnu vezu ili brak započet će Jarci rođeni između 11. i 19. siječnja, a jedan dio vas će okončati vezu ili brak koji više nisu uspjeli oporaviti i sačuvati. Slobodne osobe će već pri prvom upoznavanju iskreno reći što očekuju.SAVJET – ne zaboravite na radosne i vesele trenutke koji čine život lijepim. Pokažite vaš čaroban osmijeh svaki dan.


Foto: iStock


VODENJAKPOSAO – planet Saturn u vašem znaku poput svjetionika pokazuje vam pravi put i stijene koje mogu biti opasne. Zato se trebate orijentirati i usmjeravati prema Saturnovim načelima: poštovati ograničenja i autoritete svih vrsta, biti iskren prema sebi i drugima, dobro i savjesno pripremiti svaki poslovni korak i surađivati samo s dobro provjerenim poslovnim partnerima. Kada vam ponude višu funkciju na poslu, dobro promislite prije nego što je prihvatite, jer osim velike odgovornosti, za koju ste vjerojatno spremni, donosi i niz poslova koji nisu kreativni niti vama privlačni. Neki od vas će osjećati nedostatak hrabrosti za izazove, ali podrška osoba od povjerenja pomoći će vam da se usudite prihvatiti ponudu koja vas vodi u budućnost, pogotovu vas koji ste rođeni u razdoblju od 31. siječnja do 12. veljače. Najbolje poslovno razdoblje imat ćete od veljače do svibnja 2022. pa ga iskoristite.LJUBAV – prolazak Jupitera znakom Vodenjaka ostavio je traga u vašem ljubavnom životu, tako da je probudio vaš životni optimizam i želju da uživate u ljubavi. Ljubavna veza koju ste započeli u zadnjih godinu dana ima potencijal da postane ozbiljnija nego što još uvijek mislite. Od početka ste u njoj uživali više zbog vlastitog zadovoljstva, a u 2022. godini počinjete dublje upoznavati osobu. U toj osobi prepoznat ćete ono što je potrebno za vašu sreću i za vaše povjerenje. Vi koji niste u zadnje vrijeme ljubavnom odnosu pridavali pažnju, sigurno ćete osjetiti posljedice u obliku usamljenosti. Vrijeme je da se trgnete i ponovo ljubite i volite.SAVJET – život brzo prolazi i nema reprizu – zato uživajte u njegovim darovima.


Foto: iStock


RIBEPOSAO – u 2022. godini mnogi će osjećati prisutnost sreće u poslu. Moguć je veliki napredak. Najviše sreće u poslu imati će Ribe koje rade u obrazovanju, pravu, svećenstvu, skrbi za ljude, ljudskim pravima, s inozemstvom, u izdavaštvu, na filmu i televiziji. Možete lako i brzo napredovati u materijalnom i duhovnom smislu. Posao će uključivati putovanja i pokretanje novih ideja. Autoriteti će vam biti naklonjeni i uvažit će vaše molbe i zahtjeve da napredujete i ostvarite profesionalni cilj. Posebno će vam dobro ići ako vaš cilj uključuje i viši cilj i dobrobit drugih ljudi. Zato se samo pokrenite i energiju usmjerite konstruktivno. Obavezno naučite nešto novo, usavršite znanje, učite strane jezike jer će vam trebati. Inozemstvo je otvoreno za vas bilo da samo poslujete sa strancima ili da se selite u inozemstvo. Imate li sudske procese, možete ih sretno okončati, ali pod uvjetom da je to što tražite pravedno.LJUBAV – ljubav je veliki fokus i velika potreba da budete voljeni i da volite. Za neke je to nova ljubav koja će se jako brzo razvijati, od prvog trenutka prepoznati. Drugi će uz veliki zanos okruniti ljubav svog života zarukama ili vjenčanjem. Puno je optimizma, a za rođene od 2. do 11. ožujka puno je iluzija koje se mogu raspršiti poput mjehurića sapunice. Ožujak, travanj i svibanj vaši su najromantičniji mjeseci u 2022. godini. Dajte sve od sebe da potpuno uživate. Budite kreativni u odijevanju i vašem stilu. Kreativni budite i u odnosu s partnerom.SAVJET – budite u sedmom nebu, ali nemojte liti suze ako ne bude sve idealno, kako ste vi zamislili.


Foto: iStock