Uspiju u tren oka

Pripremite ukusne tiramisu kuglice. Ne morate niti paliti pećnicu

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Iznenadite svoje goste nečim novim i slasnim



U potrazi ste za ukusnim kolačem, ali nemate vremena za sate i sate pripremanja i pečenja? Poslužite ove rajske tiramisu kuglice kao desert umjesto klasičnog tiramisua.


Uspiju u tren oka sa samo nekoliko sastojaka i osiguravaju pravi doživljaj okusa. I što je najbolje, ne morate ni uključiti pećnicu – kuglice za tiramisu pripremaju se bez pečenja!


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Midvakuhava.si (Tjaša&Blaž) (@midvakuhava)



Sastojci za oko 30-40 komada:


  • 125 g mascarponea
  • 50 ml espressa
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 1 žlica amaretta
  • 150 g piškota
  • kakao u prahu za posipanje

Priprema:




Napravite espresso kao i obično i ostavite da se potpuno ohladi. Piškote izlomite na velike komade i stavite ih u blender. Miksajte dok se ne samelju do kraja.


Zatim stavite mrvice od piškota u zdjelu i prelijte ih espressom. Pustite na oko 10-15 minuta. Mascarpone, šećer u prahu, vanilin šećer i amaretto pomiješajte u zdjeli za miješanje.


Zatim postupno umiješajte smjesu piškota i espressa. Iz posude potom uzimajte po 1 žličicu smjese i rukama oblikujte u malu lopticu.


Svaku kuglicu uvaljajte u kakao kako bi bile potpuno obložene i stavite na tanjur. Ohladite najmanje 1 sat prije posluživanja.


Po želji opet uvaljajte u kakao prah.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Damla van Zanten (@crazy.vegan.lady)



Kuglice se mogu čuvati u hladnjaku najmanje dva dana. Ako ih želite pripremati bez alkohola, možete jednostavno izostaviti amaretto ili ga zamijeniti s malo soka od naranče.


To će kuglicama dati dodatnu blago voćnu notu. Dobar tek!