Čuvari zdravlja

Donosimo nekoliko neodoljivih napitaka: Brzi i jednostavni pripravci za jačanje imuniteta

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Ponekad je za jačanje imuniteta potreban tek jedan mali, zdravi i ukusni poticaj.

Prvim hladnijim danima osjećate da vas hvata manjak energije? Možda vašem imunološkom sustavu treba mali poticaj za bolju funkciju. U pomoć stižu pripravci za jačanje imuniteta uz koje ćete spremno doskočiti svim jesenskim i zimskim izazovima.


Neodoljiva pića za jačanje imuniteta
Ako ste mislili da smoothie pijemo samo ljeti ili samo kada smo na dijeti, prevarili ste se. Voćni i povrtni smoothie i sok odličan su izvor potrebnih vitamina za jačanje imuniteta. Pripremaju se vrlo jednostavno pa ne morate trošiti sate na pripremu u kuhinji i za malo vremena, napravit ćete puno za svoj imunitet.


Probiotici


Neizostavni kada je u pitanju naš imunološki sustav i crijevna flora, svakako su probiotici. Nije tajna da se dobar imunitet stvara upravo u našim crijevima. Dobre bakterije koje jačaju crijevnu floru osnažit će naš imunološki sustav, a u organizam ih unosimo pomoću jogurta, kefira i nekih vrsta sireva.


Naša preporuka ide upravo jogurtu ‘z bregov Fortia koji sadrži zavidnu razinu dobrih bakterija Lactobacillus casei, L. casei 431®, vlakno inulin koje dodatno potiče rast i aktivnost dobrih bakterija kao i vitamine A i D3 koji dokazano doprinose normalnoj funkciji imuniteta.Sok od naranče i mrkve
Mrkva je prepuna vitamina A, B, C, E i K, magnezija i kalcija, a pomaže i kod začepljenja crijeva te upalnih tegoba.


pripravci_za_jacanje_imuniteta

Foto: iStock


Juha od piletine


Kultna juha naših baka, omiljeno je tekuće jelo i našem imunološkom sustavu. Jedna je studija čak dokazala i da je vruća juha od piletine vrlo efektna kada nam treba pomoć kod prehlada i curenja nosa.


pripravci_za_jacanje_imuniteta

Foto: iStock


 


Zeleni čaj


Vjeruje se da zelenom čaju njegovi polifenoli (antioksidansi) daju posebne značajke zbog kojih gode našem imunološkom sustavu. Za posebnu borbu protiv sezone prehlade, u čaj dodajte limun i med. Ali, nemojte dodavati mlijeko jer može poništiti svojstva polifenola.


Med, limun i đumbir


Nema jeseni bez limuna, meda i đumbira. Ovaj fantastični trio učinit će čuda za vaš imunološki sustav. Iscijedite limun i dodajte isjeckani đumbir pa sve zaokružite medom.


pripravci_za_jacanje_imuniteta

Foto: iStock


___


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Vindija.