Ne želimo da ljeto završi!

Posljednji dani ljeta mogu se odlično iskoristiti. Evo 6 prijedloga za čisto uživanje

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Odvažite se, dozvolite si malo opuštanja i pretvorite ovo ljeto u najposebnije do sada, bez obzira na koronu i sve druge brige s kojima se siočavate.Najljepše je iščekivanje i planiranje budućih aktivnosti. Nema ništa bolje od odbrojavanja dana do trenutka kada nastupa ljeto, putovanja i dugo priželjkivani odmor.


Sva ta raskoš ljetnih jelovnika bogatih voćem, povrćem i morskim plodovima, miris mora, borova i lavande, citrusi posvuda, čak i u parfemima, glavne su zvijezde koje doprinose dobrom raspoloženju. A tek ljetni outfit!


Haljine, lan, pamuk i mnogo prozračnih volana i mašnica koje miluju preplanulo tijelo.
No, godišnji odmori polako se priuvode kraju, vraćamo se u realnost i radnu svakodnevicu užurbnih gradova. Samim time, brojimo sitno do kraja ljeta. A to sa sobom nosi mnogi više statičnosti, ali i manje radovanja. To uopće ne treba biti tako.


Zašto maksimalno ne produžiti ljeto i njegovu putoholičarsku čaroliju? Posljednje dane ljeta, mogli biste provesti upravo u tom slatkom iščekivanju malih radosti.


Organizirajte roštilj, jedan cijeli vikend provedite u planinama, drugi na najbližoj plaži koju već dugo niste posjetili jer nije bilo vremena. Ili zašto ne biste ostali u gradu i kreirali svoje istraživanje mjesta na kojima dugo niste bili, ponesite fotoaparat i kreirajte razglednice svoga grada, uživajte u trenutku.


Mogli biste otputovati i u neki drugi grad u Hrvatskoj, uzmite smještaj koji je uređen baš onako po vašem guštu i uživajte u jutarnjoj kavi s pogledom.


Razmislite o planovima na nekom drugom mjestu, ne mora to biti za stolom i laptopom u uredu koji vam je isisao svaku kreativnost koju ste imali u sebi. Odvažite se, dozvolite si malo opuštanja i pretvorite ovo ljeto u najposebnije do sada, bez obzira na koronu i sve druge brige s kojima se suočavate.


Izdvojili smo šest jednostavnih ideja da se osjećate poletno baš kao da je ljeto tek počelo.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Provedite vikend na jezeru


Priuštite si dugi vikend i sklonite se od svega. Neka simpatična drvena kućica, pružit će vam mir i odmor koji vam je toliko potreban, zar ne?


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Ostanite kod kuće, ali s rasporedom kao da ste na putovanju


Prednosti ostajanja kod kuće su brojne. Potrošit ćete manje novca, nećete biti iscrpljeni od putovanja i vaš odmor se ne može otkazati. Stoga iskoristite slobodan dan i istražite svoj grad. Ili, još bolje, provedite popodne jednostavno odmarajući se u dvorištu


Ako ste pokrenuli projekt, dovršite ga.


Dovršite svoje projekte dok možete. Jednom kada realizirqate svoju ideju, radovat ćete se!


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Planirajte dan na plaži


Ljetno vrijeme znači da je vrijeme za plažu. Pozovite prijatelje, ponesite leželjke i uživajte u suncu.


Jedite omiljenu hranu


Izvadite roštilj i pozovite prijatelje. Pripremite ukusne koktele, neka su vam pri ruci homemade grickalice i kolači… Uživat ćete u posebnom ambijentu. Sve to začinite lijepim dekoracijama, lampicama i svijećama i vaša boho večer puna ukusne hrane je spremna.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Budite kreativni u uređenju interijera


Isprobajte novi uradi sam projekt. Pronađite na YouTubeu tutorijale kako preurediti namještaj ili sami skrojite jastučnice za jastučiće za kauč u dnevnom boravku u boji koja vas asocira na ljeto. Ukrasite svoj dom cvijećem. Napravite drugačiji raspored, krečite i uživajte u svojim kućnim majstorijama. I naravno, sve to uz glazbu i dobro raspoloženje.