Skin fasting

Pojavio se novi trend: Nosi naziv post kože i garantira najčišće lice

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Uz pretjeranu njegu i mnoštvo različitih proizvoda, zaštitni sloj kože može brzo postati neuravnotežen.Kao što i sami ponekad trebamo predah, tako i svojoj koži s vremena na vrijeme trebamo dati odmor.


Poplava novih kozmetičkih proizvoda koji obećavaju najbolje rezultate često previše opterećuje najveći organ, a u mnogim slučajevima čak ima suprotan učinak.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Femme Fatale (@onparledemode)

Trend Skin Fasting (post kože) opisuje ciljano korištenje svega nekoliko, ali dobrih proizvoda koji su prilagođeni tipu kože. Takozvana kura na post za kožu obnavlja prirodni zaštitni sloj.


Uz pretjeranu njegu i mnoštvo različitih proizvoda, zaštitni sloj kože može brzo postati neuravnotežen i time više ne može adekvatno štititi od vanjskih utjecaja iz okoline, bakterija i gljivica.


Posljedice su crvenilo, prištići i velike pore. Optimalna zaštitna barijera, koja također vizualno osigurava čist ten, ima zdravu pH vrijednost od 4,7 do 5,75. Za usporedbu, s pH vrijednošću 7, voda ima neutralno svojstvo, ali koža voli da je blago kisela.


Želite li učiniti nešto dobro za svoju kožu i sami isprobati Skin Fasting trend? Trebali biste planirati otprilike tri do četiri tjedna za razdoblje posta, a potrebno je najmanje tjedan dana da se problemi s kožom poboljšaju.


Osim hidratantne kreme, blagog ili blago kiselog proizvoda za čišćenje i nemasnog faktora zaštite od sunca, trebali biste izbjegavati sve ostale proizvode za čišćenje. Za vašu novu rutinu ljepote sasvim je dovoljno ako kožu operete od prljavštine, sebuma i naslaga samo navečer umjesto dvaput dnevno. Vaš proizvod za čišćenje lica treba biti blag do blago kiselkast i ne sadržavati silikone, tvari za sušenje kao što su alkohol, eterična ulja ili mirise i boje. Ovi sastojci mogu biti stresni faktori na vašoj koži.


Kako bi vas vaša koža u svakodnevnom životu mogla savršeno zaštititi od vanjskih utjecaja i bila dovoljno hidratizirana, ujutro trebate koristiti odgovarajuću dnevnu kremu. Opet, pazite da vaš proizvod ne sadrži nikakve štetne aditive i da odgovara vašem tipu kože.


Za kraj, čak i ako se sunce ne probije kroz nebo bez oblaka, ipak je važno da na kožu nanesete kremu za sunčanje svaki dan. Neke dnevne kreme  već imaju u sebi zaštitni faktor, ali poželjno je koristiti proizvod koji se ne masti i dobro se upija.