Slani doručak

Podignite kajganu na novu razinu i obogatite ju špinatom i gljivama

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Brz i jednostavan vegetarijanski recept s visokim sadržajem proteina!

Zašto bi kajgana bila dosadno jelo kada može biti skroz zanimljivo?


Ako već niste, isprobajte verziju u kojoj ćete ju obogatiti gljivama i špinatom, a ako pritom trenirate, ovo je idealan obrok za nakon treninga jer sadrži obilje proteina. Po želji možete dodati i sir poput cheddara, fete ili mozzarelle za notu ekstra okusa.


Isto tako, ako vam pri ruci nije svježi špinat, možete koristiti i smrznuti, a broj jaja prilagodite tomu koliko ste gladni.


Sastojci


  • pola žlice maslinovog ulja
  • 40 g luka
  • 100 g tanko narezanih gljiva
  • 115 g svježeg mladog špinata
  • 2 velika jaja
  • 1 bjelanjak
  • 1 žličica vode
  • košer sol i papar
  • 2 žlice sira poput po želji

Priprema


U maloj posudi umutite jaja, bjelanjak, 1 žlicu vode,sol i i papar dok se svi sastojci ne sjedine.


Potom na tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, a kada se zagrije dodajte luk i dinstajte dok ne omekša.


Potom dodajte gljive i miješajte još nekoliko minuta, a potom i špinat te miješajte dok ne uvene.


Zadnje ćete dodati smjesu jaja te promiješajte dok se jaja ne zgusnu. Ako želite dodati sir, dodajte ga zajedno s jajima.


Dobar tek!