Najbolje od oba svijeta

Pizza kuglof novi je hit za idući tulum

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Poslužite uz razne umake po izboru, poput pesta ili umaka od rajčice.

Bilo koja varijanta kolača od praktičnih malih loptica od dizanog tijesta koje se mogu rastaviti vrlo je popularna na zabavama.


Kuglice se često uvaljaju u slatki cimet i šećer ili preliju čokoladom. Ali ova ukusna kreacija ne mora biti samo desert!


Oplemenjen svim vrstama tipičnih nadjeva za pizzu, oblik kuglofa može biti savršena delicija za svaki tulum.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Roots Handmade Pizza (@rootspizza)



Sastojci:


  • 1 pakiranje gotovog tijesta za pizzu
  • 3 kuglice mozzarelle
  • Otopljeni maslac od
  • Začinsko bilje
  • Salama ili drugi dodaci po izboru 


Priprema: 


Tijesto za pizzu oblikujte u male kuglice (otprilike veličine male marelice ili šljive) i pomiješajte sa sitno narezanom mozzarellom u velikoj zdjeli.


Otopite maslac sa začinima i  premažite kuglice tijesta dok ne budu potpuno obložene sa svih strana. Ako želite, pizza kuglof možete oplemeniti kriškama salame ili drugim dodacima za pizzu poput gljiva ili šunke. Bitno je samo da se nadjev nakon pečenja lako uhvati prstima.


Umiješajte nadjev u kuglice od tijesta.


Odvojite nekoliko kriški za ukrašavanje. Vrlo temeljito namastite kalup za kuglof. Stavite kriške salame (ili slično) na dno posude, a zatim napunite kuglicama od tijesta, sirom i dodacima.


Pokrijte tijesto u kalupu i ostavite da se diže na toplom sat vremena. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pizza kuglof pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 40-50 minuta, ovisno o veličini kalupa.


Poslužite uz razne umake po izboru, poput pesta ili umaka od rajčice.