Razmazite se

Pire od kestena s čokoladom i rumom desert je stvoren za uživanje u slatkom

Šarlota Brnčić

Foto: iStock

Foto: iStock

Slastica kojom možete zaokružiti ručak ili razveseliti vaše goste

Riječ je o izvrsnom čokoladnom kesten pireu koji se jede žlicom, po potrebi obogaćen kapljicom ruma.


Jedan je od onih slasnih brzih deserata u kojima se rado uživa posebno kada je hladan.


Evo što vam je potrebno:


  • 700 g cijelih kestena s korom
  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g maslaca
  • 130 g šećera
  • 1 mala čaša ruma (po želji)
  • 1 vrećica vanilin šećera

Priprema: Kestene prvo prokuhajte u ekspres loncu oko 15 minuta ili u loncu oko 30 minuta, a prije početka kuhanja zarežite svaki kesten na poleđini.


Kad su kuhani, ocijedite kestene i ogulite ih dok su još vrući. Zgnječite ih dok ne dobijete mekani i homogeni pire.


U međuvremenu rastopite tamnu čokoladu i dodajte maslac te dalje miksajte kako bi krema bila bez grudica.


Čokoladnu kremu sjediniti s kesten pireom, dodati šećer, vanilin i rum (možete i izostaviti ako vam se ne sviđa) i dalje miksati dok se pire od kestena i čokolade ne sjedini i postane kremast.


Za posluživanje koristite prilično uske zdjelice ili male čašice u koje ćete staviti pire i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.


Na kraju ukrasite s malo tučenog vrhnja, nekoliko listića tamne čokolade i lijepim cijelim kestenom.


Jesenski užitak za isprobati odmah!