Mehanički ili kemijski?

Piling za lice za vaš tip kože – što morate znati, kako ga odabrati i što očekivati?

Life

Foto: Stockphoto Secrets

Foto: Stockphoto Secrets

Upotreba pilinga omogućava uklanjanje mrtvih stanica kože što je važno za zdravu i njegovanu kožu lica. Međutim, nepravilna primjena pilinga može značajno oštetiti kožu i učiniti ju suhom.Primarna funkcija pilinga jest uklanjanje mrtvih stanica s površine kože. Njihovo nakupljanje na koži može dovesti do začepljenja pora, lošije teksture kože i lošije apsorpcije proizvoda u kožu. Premda mrtve stanice same otpadaju s kože, taj proces se usporava starenjem.


Prednosti upotrebe pilinga su: čisti i otvara pore, pospješuje apsorpciju proizvoda u kožu, ujednačava ten, potiče stvaranje novih stanica kože i zaglađuje kožu.


Postoje dvije vrste pilinga za lice: mehanički i kemijski piling. Najpopularnija vrsta pilinga za lice je mehanički piling, no to ne znači da je ujedno i najbolja opcija. Radi se o pilingu koji fizički uklanja mrtve stanice kože uz pomoć abrazivnih čestica. Mehanički pilinzi mogu biti različiti, ovisno o česticama koje se koriste.
 


Kemijski piling djeluje na način da razbija poveznice među mrtvim stanicama kože uz pomoć kiselina. Ova vrsta pilinga sadrži AHA i/ili BHA kiseline.


 


Cijeli tekst pročitajte na Krenizdravo.hr.