Azijskog podrijetla

Pileći curry: egzotično, kremasto i pikantno jelo

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Intrigantan okus začinjene piletine neće vas ostaviti ravnodušnima

Pileći curry brz je, jednostavan za napraviti i u biti lagan recept. Pogodan je i za sve one koji se trenutno nalaze na dijeti.


Curry je mješavina začina koja daje izvrstan okus svakom receptu.


Nadalje, među sadržanim tvarima nalazi se i kurkuma, koja igra vrlo važnu ulogu kao antioksidans, u borbi protiv slobodnih radikala i zaštiti stanica od oksidativnih procesa.


Sastojci:


  • 800 g pilećih prsa
  • 130 g nemasnog jogurta
  • 2 luka
  • 2 tikvice
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žličice curryja
  • soli po ukusu

Priprema: Uzmite pileća prsa i narežite ih na kockice ili trakice te ostavite sa strane. Istu stvar napravite s tikvicama i lukom, ali ih je najbolje narezati na trakice.


U neprianjajuću tavu ulijte žlicu maslinovog ulja i zagrijavajte na srednjoj vatri oko 1 minutu.


Zatim dodajte luk, okrenite i pržite oko 2 minute, te isti korak ponovite s tikvicama. Ugasite vatru i ostavite sa strane.


U drugoj tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja i dodajte piletinu narezanu na kockice. Kuhajte na srednje laganoj vatri 5 minuta uz dodatak prstohvata soli.


Dodajte smjesu tikvica i luka u tavu s piletinom i snažno miješajte (uvijek ostavljajte upaljen plamen, ali ne prejak).


Pospite curryjem i promiješajte, a zatim nastavite s jogurtom, dodajući ga ravnomjerno po posudi.


Sve pažljivo promiješajte da se dobro sjedini.


Poklopite i kuhajte najmanje 10 minuta.