Najjednostavnije moguće

Pesto od rukole i pinjola u samo 2 minute za aromatiziranje tjestenine, brusketa i kanapea

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Riječ je o varijanti poznatijeg pesta od bosiljka ili onog od radiča i pistacija

Lagan, delikatan, ali prije svega vrlo jednostavan, može se pripremiti za par minuta, a sve što vam treba je štapni mikser ili blender.


Sastojci


Za 2 osobe:


  • 50/60 grama rukole
  • 35 grama parmezana ili pecorina
  • 35 grama pinjola
  • 1 ili 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 ili pola manjeg režnja češnjaka (ovisi koliko ste hrabri)
  • soli po ukusu

Priprema


Rukolu dobro operite i jednako dobro osušite. Prvo izmiksajte češnjak s pinjolima i parmezanom pa dodajte rukolu i ulje. Nekoliko minuta i vaš pesto je spreman.


Posolite i koristite za svoje omiljene recepte! Ako vam ostane, možete ga držati u maloj staklenoj teglici u hladnjaku 2-3 dana (inače postane pregorak).


Mali savjet: ako je nađete, uzmite najnježniju rukolu, onu sa sitnim listićima, manje je gorka!