Spoj okusa

Pekinška patka vam je top? Isprobajte onda i ovu verziju s gljivama

Šarlota Brnčić

Foto Pexels

Foto Pexels

Bijelo vino i rum koji se koriste u receptu izvrsno aromatiziraju meso

Znamo da kad spomenemo riječ patka, većina pomisli na recept za onu pekinšku. No, patka se može pripremiti na bezbroj načina, a zašto ju ne isprobati sa gljivama, namirnicom čija je sezona u punom jeku i smatra se jednim od simbola jeseni.


Patka u umaku od gljiva i bijelog vina


Sastojci:


  • Očišćena i narezana patka
  • 200 g kapule
  • 50 g maslaca
  • žlica brašna
  • šaka suhih gljiva
  • litra bijelog vina
  • čašica ruma
  • kobasica narezana na fete
  • sol i papar
  • malo muškatnog oraščića

Priprema: U loncu otopite pola maslaca, a zatim na njemu popržite kapulu. Dodajte čašu tople vode i pustite da lagano kuha sve dok voda ne ispari, a zatim na tome lagano popržite komade patke.


Dodajte bijelo vino i rum, promiješajte, malo posolite i po želji dodajte malo muškatnog orašćića.


Nastavite s kuhanjem sve dok komadi patke ne budu dobro kuhani. Potom ih izvadite i ostavite na toplom.


Umak od kuhanja procijedite i stavite u drugi lonac ili dublju tavu, dodajte gljive i kobasicu, ostatak maslaca i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta.


Tako pripremljenim umakom prelijte komade patke i… uživajte!