Ljubav ne poznaje kilometre

Ovaj je vjerni pas pješačio 26 dana do svoga doma. Vlasnici ga zaboravili na autocesti

Sanda Milinković

"Osim što je mršaviji no prije, Dou Dou je isti, a njegove oči zrače toplinom", kazao je Qiu.Pas Dou Dou je prepješačio 60 kilometara do svoje kuće nakon što su ga vlasnici zaboravili na odmorištu, a za ovaj pothvat mu je trebalo 26 dana.


Jedna je kineska obitelj stala na odmorištu ne bi li uzela pauzu nakon dugačkog putovanja, a s njima je izašao i Dou Dou. Sedmogodišnji pas je ostao zaboravljen na odmorištu, a nitko nije primijetio da ga nema sve dok nekoliko sati kasnije nisu stigli kući.


Obitelj se sutradan vratila po svog ljubimca, ali nije mu bilo ni traga.
Srećom, vjerni je Dou Dou sam uspio pronaći put svojoj kući iako mu je za to trebalo gotovo mjesec dana. Siroti je pas stigao svojoj obitelji neuredan i vrlo gladan.


Njegov vlasnik Qiu, za Qianjiang Evening News kaže da se obitelj vraćala iz posjete rođacima. Objašnjava da su na odmorištu i on i supruga mislili da je Dou Dou ostao u autu jer su pazili na svoje maleno dijete i nisu primijetili da je pas izašao iz auta.


Rano idućeg jutra, Qiu se odvezao na odmorište Tong Lu gdje su bili na pauzi i dva sata tražio njihovog psa. Nakon toga se još nekoliko puta vratio na isto mjesto, ali obzirom na to da niti jednom nije vidio Dou Doua, čitava se obitelj pomirila s time da ga više neće niti vidjeti.


“Nadali smo se da će preživjeti i pronaći dobru osobu koja će ga usvojiti”, kazao je Qiu.


A onda je uslijedilo iznenađenje.


Gotovo mjesec dana nakon nestanka psa, Qiu je na ulaznim vratima vidio “prljavog i pothranjenog psa lutalicu”. Gotovo je potjerao psa s ulaza, ali onda je shvatio da je to obiteljski ljubimac.


Foto: xendan.org


“Osim što je mršaviji no prije, Dou Dou je isti, a njegove oči zrače toplinom”, kazao je Qiu.


Pas se vratio bez većih ozljeda, ali vidno iscrpljen pa mu je trebalo neko vrijeme da povrati energiju.


Priča ovog vjernog i neustrašivog psa, obišla je društvene mreže. Neki tvrde da je povratak kući bio slučajan, dok drugi tvrde da je sposobnost Dou Doua da se vrati kući s tolike udaljenosti, jednostavno nevjerojatna.