#darujkreativnost

Ovog Božića poklonite: Nakit i modne dodatke od recikliranih materijala riječkog brenda Black Dimension

Sanda Milinković

Foto: Black Dimension

Foto: Black Dimension

Riječanka Kristina Ružić iz ljubavi prema reciklaži stvorila je vrlo kreativan brend.Tražite li poklon za ljubiteljicu nakita i modnih dodataka, nećete pogriješiti s komadima riječkog brenda Black Dimension. Iza brenda stoji Kristina Ružić koja je priču pokrenula iz vlastite ljubavi prema reciklaži pa tako nakit i modne dodatke, ali i odjeću, izrađuje od recikliranih materijala.


“Ideja je da starim i zaboravljenim stvarima udahnem novi život i unikatnost. Volim se igrati raznim materijalima i dizajnom, a pritom za nakit koristim kožu, filc, tekstil, perle, zippere i sve što mi dođe pod ruku”, kaže nam uz osmijeh ova svestrana kreativka.


Odjeću kreira tako da se poigra tehnikama izbjeljivanja, sprejanja i bojanja.


 Black_Dimension

Foto: Black Dimension


Najpopularniji artikli by Black Dimension
“Primijetila sam da klijentice vole moj ručno šivani nakit (ogrlice, narukvice i naušnice), odjeću ali  udarni artikl su bile japanke“, otkriva nam Kristina pa dodaje da nije mogla proizvesti dovoljnu količinu kolika je bila potražnja.


Foto: Black Dimension


Foto: Black Dimension


“Svaki artikl iziskuje puno vremena i strpljenja, ali reakcije su lijepe i sve se događa na obostrano zadovoljstvo”, priznaje nam.


Foto: Black Dimension


Upitali smo ju i kakva je situacija u svijetu dizajna i kreativnosti u vrijeme pandemije, a naša je sugovornica (kao i mnogi) iskazala nadu da se sve što brže vrati u normalu.


“U posljednje sam vrijeme imala nekoliko modnih revija i izložbi, ali u ovo čudno doba korone, sva događanja i okupljanja su svedena na minimum, pa su zbog toga su neki moji planovi na čekanju”, priznaje nam.


Foto: Black Dimension


Našem se pozivu za sudjelovanje u serijalu #darujkreativnost odazvala jer joj se svidjela ideja podrške domaćim i lokalnim kreativcima, umjetnicima, dizajnerima i OPG-ovcima.


“Za Božić i predstojeće blagdane preporučila bih kupovinu poklona svih malih obrtnika i kreativaca koji unose svoju ljubav i energiju da bi proizveli nešto unikatno”, preporučuje.


Foto: Black Dimension


Čitateljima i čitateljicama, poželjela je puno strpljenja tijekom predstojećih blagdana. “Nemojte gubiti nadu u bolju budućnost u ovim specifičnim okolnostima. Volite svoje najmilije i budite humaniji jedni prema drugima!”, poručila je Kristina.


___


#darujkreativnost


Ovog Božića poklonite: Upečatljivu ilustraciju riječkog brenda Crocodile PrintsRoditeljima onih najmlađih ovog Božića poklonite: Prirodne zvečke BoodyWoodyToys koje možete personaliziratiOvog Božića poklonite: Ručno rađene proizvode od ljekovitog bilja koje potpisuje Biljkoljupka