Za besprijekorno ljeto

Otkrivamo kako prekriti probleme s proširenim i paukovim venama na nogama

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Želite besprijekorne ljetne noge? Ovo su sjajni trikovi za prekrivanje modrica, vena i paučastih vena!Postoje dvije vrste žena ljeti: one s nježno preplanulim, besprijekornim manekenskim nogama koje se ne moraju brinuti hoće li se pokazati u bikinijima na plaži i one druge koje stalno nose duge lanene hlače jer žele sakriti celulit, vene ili modrice.


Ako se nalazite u drugoj skupini koju more problemi s vidljivim venama, evo nekoliko savjeta!


Ako ne budete pažljivi, nakon udarca o rub stola na nozi ćete imati modricu koju ne možete previdjeti. Baš tako se pojavljuje i nježna mreža plavo-crvenih paučastih vena koje se mogu razviti sa slabim vezivnim tkivom.
Tko ih ne želi ukloniti laserom ili skleroterapijom, može ih privremeno ukloniti posebnom šminkom, tzv. kamuflažom. Visoka neprozirnost ovih proizvoda za korekciju također čini nevidljivima pigmentacijske poremećaje i mrlje na licu te zastarjele tetovaže na tijelu.Kremasta ili blago pastozna šminka sadrži posebno visok udio pigmenata boje kože (do 40 posto) i postaje otporna na znoj, vodu i abraziju nakon nanošenja s dodatnim puderom za fiksiranje.


Važno je kremu u boji intenzivno utrljati u kožu kako bi se besprijekorno stopila. Pričekajte trenutak dok sadržana hlapljiva ulja ne ispare, a zatim dobro napudrajte područje.Manji problemi s kožom mogu se brzo riješiti toniranom šminkom za tijelo. Savršenu kombinaciju čine temeljna podloga za ujednačen ten koja se prije nanošenja zagrijava u rukama (povećava neprozirnost), a kao nadopuna na red dolazi kremasti korektor za sva područja koja su još vidljiva i trebaju više kamuflaže.


Manje tvrdoglavi slučajevi često „nestaju“ s toniranim gelovima ili sprejevima koji nogama daju dašak prirodne ljetne preplanulosti u tren oka. Nanesena dva puta, intenzitet boje i prekrivanja se pojačava.