Tri varijante začina

Evo kako će vam omiljena juha od bundeve biti još ukusnija

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Bazni recept nadogradite zanimljivom kombinacijom okusa

Sezona bundeva je u punom jeku, a jedan od omiljenih recepata jest gusta juha. Toliko je bogata okus i samo s jednom žlicom nas ispuni jesenskim osjećajem. Ova juha je isto tako izvrsna jer se s njom lako poigramo s drugim okusima i tako dobijemo posve novi recept s istom bazom. 


Topla juha od bundeve je zvijezda jeseni, stoga prije nego krenete eksperimentirati, vrijeme je da naučite raditi bazni recept. 


Sastojci:


  • Jedna srednja bundeva
  • 2 krumpira
  • 2 luka
  • 3 mrkve
  • 2 poriluka
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • Maslac

Priprema: 


  1. Maslac ugrijte i narezano povrće prepržite oko sedam minuta. 
  2. Dodajte povrtni temeljac. 
  3. Kuhajte oko 20 minuta. 
  4. Štapnim mikserom napravite pire te dodajte po želji sol, papar i malo mlijeka. 

Kada smo naučili napraviti bazni recept za juhu od bundeve, vrijeme je da nadogradite isti i poigrate se s različitim okusima. Predlažemo da dvije jušne žlice sjemenki od bundeve prepržite s 50 g slanine narezane na kockice. Prilikom posluživanje, dodajte u juhu. 


Druga opcija je malo egzotičnija. Potrebno vam je 200 ml svježe ocijeđenog soka od naranče, pola korice naranče i sjemenke korijandera. Pomiješajte naribanu koricu od naranče sa sjemenkama korijandera. Nakon što napravite pire od juhe, dodajte sok od naranče i začine. 


Treća opcija koja je zanimljiva za kušati sastoji se od jedne kisele jabuke, jedne do dvije čajne žlice curryja i pola jušne žlice šećera. Jabuku ćete narezati i dodati povrću iz baznog recepta kada dodajte povrtni temeljac. Začinite preostalim začinima i kuhajte 20 minuta.