Top 7 najtraženijih

Obožavate gin? Onda morate proučiti listu ovih najprodavanijih na svijetu

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Gin se definitivno ubraja među popularnija pića ne samo u svijetu nego i u HrvatskojGin je prije par godina samouvjereno zavladao na sceni alkoholnih pića i nakon toga se silazi. Jedino što se mijenja su nove varijacije na temu. Gin je toliko popularan da ga često ne možemo naći na policama u trgovini. Jeste li se ikad zapitali koji su najprodavaniji ginovi na svijetu?


Prije par godina bilo je teško nabaviti dobar gin, a danas čak i engleska kraljica proizvodi vlastiti. Kvalitetnih ginova u međuvremenu možete nabaviti i s hrvatskim potpisom. 


Naša proizvodnja nije masovna, stoga niti jedan hrvatski gin nije dospio na listu najprodavanijih ginova u svijetu. Definitivno ste pojedine brendove s ove liste probali, a neki vas mogu inspirirati prilikom iduće kupnje.


Sedmo mjesto: Hendrick’s Gin
Smatra se kako je Hendrick’s gin uvelike pridonio revitalizaciji i popularizaciji gina, a upravo ovaj brend se može naći u skoro svakom boljem hotelu i kafiću. Originalni Hendrick’s Gin postao je prepoznatljiv zbog svog osvježavajućeg okusa krastavca, no danas postoje brojne varijacije klasika.


Šesto mjesto: Larios Gin


Španjolska je poznata po tome kako ima najveću prosječnu potrošnju gina po glavi stanovnika, stoga ne iznenađuje da se jedna njihov gin našao na listi najprodavanijih. Postoje razne varijante ovog gina, no najpopularniji je klasični London Dry gin.


Peto mjesto: Seagrams Gin


Seagrams Gin se ubraja u najprodavaniji gin SAD-a, a za američko tržište postoje razne varijante gina, ali i dalje je najtraženiji klasični dry gin.


FOTO: Pexels
Većinu ginova s liste ste zasigurno već isprobali


Četvrto mjesto: Beefeater


U međuvremenu tradicionalni London dry gin ima mnogo varijanti, a primjerice prošle godine je brend predstavio ginove s okusom naranči i jagoda. Novi okusi nemaju puno toga zajedničkog s prvim proizvodom, no jasno je kako brend s novim okusima želi privući mlađu publiku.


Treće mjesto: Tanqueray


Upečatljiva zelena boca u međuvremenu stoji na polici u skoro svakom baru na svijetu koji u ponudi ima gin. Tko obožava ovaj gin trebao bi isprobati premium varijantu No. 10 koja se zna biti i čista.


Drugo mjesto: Bombay Sapphire


Gin kojeg ste vjerojatno također isprobali. I ovaj brend je u zadnjih 12 mjeseci izdao raznorazne okuse u želji da proširi ponudi i privuče i novu publiku. 


Prvo mjesto : Gordon’s


Klasičnije od Gordon’s gina ne postoji. Čak je i majka kraljica koristila ovaj gin, a 1955. je Gordon’s bio vodeći distributer kraljevske obitelji. Prošle godine je ovaj gin, vjerovali ili ne, proslavio svoj 250. rođendan.