Kada se dvije ljubavi spoje u jedno

Obožavate gin i keksiće? Onda je vrijeme da ispečete gin keksiće

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Kada se spoji omiljeni gin-tonik i keksići u jedno, rezultat jednostavno mora biti savršen

Postalo je teško zamisliti druženje s prijateljicama bez omiljenog gin-tonika. Ovo piće je postalo toliko popularno da u međuvremenu postoji i gin-tonik torta.


Ako pak preferirate hrskave keksiće, odnosimo recept s ginom – ovi keksići su stvoreni za uživanje uz rashlađeni gin-tonik uz zalazak sunca. 


Sastojci:


  • 3 limete
  • 400 g brašna
  • 300 g šećera
  • 2 žumanjka
  • 250 g hladnog maslaca
  • 7 jušnih žlica gina
  • 200 ml tonika
  • 125 g šećera 
  • Prstohvat soli

Priprema:


  1. Pomiješajte brašno, 200 g šećera, žumanjke, maslac i prstohvat soli.
  2. Naribajte koricu jedne limete i dodajte u smjesu.
  3. Smjesu ostavite u prozirnoj foliji oko pola sata u hladnjaku.
  4. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite pleh s papirom za pečenje.
  5. U međuvremenu pomiješajte tonik sa 100 g šećera i kuhajte oko tri minute. 
  6. Ogulite limete i narežite je na tanke kriške. Ostavite ih da se namaču u slatkom toniku sirupu.
  7. Smjesu razvucite i napravite od nje okrugle keksiće. 
  8. Na svaki keks stavite po jednu krišku limete. 
  9. Kekse pecite oko 15 minuta. 
  10. Pomiješajte ostatak šećera i gina i natopite kekse s njima te ostavite da se ohlade.