Black cat caffee

Obožavate crne mačke? Onda barem jednom trebate popiti kavu u ovom gradu

Mija Dropuljić

FOTO: IG@bbakerbaker

Jedini kafić na svijetu u kojem žive crne macePostoje mace i postoje crne mace. Oko njih stoljećima kruže brojne legende, a u pojedinim periodima su postale skoro pa mitska bića. Ljudi ih ili obožavaju ili će se uvijek potruditi da im slučajno ne pređe preko puta. Ako spadate u klub obožavatelja crnih maca, onda je ovaj kafić must visit adresa barem jednom u životu. 


U japanskom gradu Himeji nalazi se Nekobiyaka, jedini poznati cat caffe s crnim macama, u kojem možete uživati u svojoj kavi u društvu tih fascinantnih bića. 


Cat caffei su izuzetno popularni u Japanu, a smatra se da ih danas ima stotine i stotine, no ovaj je poseban jer u njemu obitavaju isključivo crne mačke. Otvoren je 2013. Godine i ubraja se među atrakcije tog japanskog grada.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Creature Comforts (@creaturecomforts122)

Kako Odditycentral prenosi vlasnica Yagi je otvorila kafić u želji da poveća šansu udomljavanja crnih maca. Naime, kao i u ostatku svijeta, crne mačke se statistički slabije udomljavanju, upravo zbog njihovog reputacije nastale tijekom ljudske povijesti. U ovom kafiću se gosti upoznavaju s crnim macama i tako razbijaju predrasude koje imaju na spram  njima. 


Od otvaranja do početka širenja koronavirusa, Nekobiyaka je bio privremeni dom za čak 321 macu od koje je svaka pojedinačno udomljena. U svakom periodu je najmanje desetak mački prisutno u kafiću što ga pretvara u razigrano i veselo mjesto. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Jessica| Travelgirl • Blogger (@jessikatrips)Prilikom ulaska u kafić potrebno je platiti oko 10 dolara za prvih sat vremena te za svakih narednih 30 minuta po oko 5 dolara. Osim što uživate u preslatkom društvu, imate u ponudi raznu selekciju pića, ali i manga časopisa i drugih publikacija. Pogađate, većina je mačje tematike. 


Zbog koronavirusa je drastično pao broj posjetitelja, zbog čega je ovom kafiću prijetilo i zatvaranje. No, kako bi to značilo i gubitak privremenom doma za mace, odlučila je online potražiti pomoć kako bi skupila potrebnu svotu za održavanje kafića i brigu oko mačaka. U kratkom periodu dobila je oko 11.000 dolara donacije zbog čega je sigurnost maca osigurana.