Duboka hidratacija

Novi beauty trend: Što je slugging tijela i zašto je toliko popularan?

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

TikTok je oduševljen novim trendom ljepoteKad bismo morali okruniti beauty zvijezdu društvenih medija 2022., to bi bio slugging kože. Potječe iz Koreje, a ova praksa je svuda po TikToku i to s dobrim razlogom. To je tajna duboko hidratizirane kože — čak i ako imate iznimno suhi tip kože. Za sve koji nisu upoznati, slugging uključuje nanošenje tankog sloja vazelina ili proizvoda na bazi nafte nakon rutine njege kože kako bi se zadržala vlaga. 


Slugging je izvrsna opcija za nekoga tko ima suhu kožu ili iritaciju. Otkako je trend počeo dobivati sve više sljedbenika, pojavljivale su se i druge verzije, uključujući i slugging kose. Iako se ovaj tretman najčešće radi na licu, nema razloga da se njegove prednosti ne mogu prenijeti na neka od dehidriranih mjesta na našem tijelu, poput laktova, koljena, stopala, pa čak i ruku. 

Ako ste ikada nanijeli losion za tijelo ili maslac na stopala prije nego što ste obuli par čarapa kako biste ih pustili preko noći, probali ste slugging tijela, a da toga niste ni svjesni.


Ključ je nanošenje ovlaživača, koji je hidratantni proizvod prepun hidratantnih sastojaka (poput glicerina, hijaluronske kiseline i aloe vere), nakon čega slijedi okluzivno sredstvo za zaključavanje prvog proizvoda. Ako radite tretman stopala, stavite par čarapa preko okluzivnog dijela kako biste uhvatili tjelesnu toplinu i dopustili da se proizvod polagano topi preko noći (za razliku od trljanja po posteljini). Ako želite tretirati ruke, nakon nanošenja vazelina upotrijebite par pamučnih rukavica ili na njih također navucite par čarapa. Jednostavan, ali iznimno dobar trik koji poboljšava hidrataciju kože!