Zbog povećanih korona brojki

Nijemci ne žele situaciju s početka pandemije: Uveli automat za WC papir

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Koronavirus utječe na povećanju potražnju toaletnog papira.Brojevi novozaraženih od koronavirusa rastu u cijeloj Europi, a Njemačka se također nosi s povećanim brojem oboljelih. Kao i na početku pandemije, jedan proizvod bilježi također porast prodaje – toaletni papir!


Kako piše njemački Focus, trgovine diljem države bilježe veliki porast prodaje WC papira. Naime, zbog porasta broja oboljelih, kao i na početkom ove godine, ljudi zbog straha počinju gomilati zalihe svakodnevnih proizvoda. Vjerojatno se i vi sjećate scena u trgovinama u kojima su pojedinci kupovali zalihe WC papira koje bi im bile dovoljne za dva mjeseca. Jedna njemačka tvrtka je zbog toga postavila za sada jedini automat za WC papir.


Njemački proizvođač higijenskog papira Hakle je kod zgrade tvrtke u Düsseldorfu postavio automat za WC papir na kojem možete kupiti toaletni papir u bilo koje doba dana i noći. Automat također nudi i maramice za dezinfekciju i higijenu. 
Na automatu  možete kupiti dvije role četveroslojnog WC papira po cijeni od dva eura, dok onaj manje kvalitete i s mirisom kamilice dođe 1,5 eura. Posve je jasno kako je papir s automata mnogo skuplji od onog iz trgovine. 


Za Bild je Karen Jung, PR menedžerica tvrtke Hakle, objasnila kako se ovaj put ne žele dovesti u situaciju s početka godine kada su imali logističke probleme zbog povećanje potražnje WC papira. No, isto tako je naglasila da ne vjeruje da će doći do sličnih problema, te da su spremni za jesen.