Beauty savjeti

Neobični trikovi koji vam mogu pomoći da šminkom postignete savršen look

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Puder na trepavicama, ruž na podočnjacima...Internet je pun savjeta o tome kako postati privlačan i približiti se svom cilju postizanja zvjezdanog izgleda. Međutim, nije sve tako korisno kao što se piše. No, neki su savjeti kreativni i potvrđeno funkcionalni.


Upotrijebite dječji puder za stvaranje efekta umjetnih trepavica


Premažite trepavice jednim slojem maskare. Potom nanesite dječji puder na trepavice. Nanesite još jedan sloj maskare na trepavice. Voila! Jednostavno i jeftino rješenje za postizanje efekta umjetnih trepavica!


Koristite korektor za postizanje efekta punijih usana


Ako se vaše usne čine pretanke da biste nosili tamne ruževe, nemojte očajavati. Situaciju lako možete ispraviti pomoću korektora. Nanesite korektor na rubove usana, “brišući” prirodne konture, a zatim obavite sjenčanje.
Kad se korektor osuši, uzmite svijetlu olovku i nacrtajte novu konturu usana, malo prekoračujući prirodnu liniju. Pokušajte da usne ne izgledaju prevelike.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Za izbjeljivanje zuba upotrijebite aktivni ugljen


Na tabletu aktivnog ugljena dodajte 5 kapi vode. Zamijesite dobivenu masu kako biste se riješili grudica. Nanesite masu na četkicu i operite zube.


Ovaj tretman treba primjenjivati samo dva puta mjesečno. Ako to radite češće, vaši zubi mogu postati pretjerano osjetljivi, prenosi Bright Side.


Koristite crveni ruž za usne kako biste brzo prikrili podočnjake


Ako se žurite riješiti podočnjaka, a vaš korektor nije na visini zadatka, beauty blogeri predlažu isprobavanje sljedeće tehnike: Pažljivo, kako ne biste ozlijedili nježnu kožu, nanesite crveni ruž na “lukove” ispod očiju.


Sjenčajte ga, zaustavljajući se tek do trepavica. Nanesite dva sloja korektora, zasjenjujući svaki sloj. Ostavite da se korektor osuši. Na kraju sve napudrajte. Preporučljivo je ne pretjerivati s ovom metodom, kako ne biste oštetili osjetljivu kožu oko očiju.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Koristite konac ili žicu za savršenu liniju iscrtavanja mačkastog pogleda


Uzmite komad žice i premažite je svojim omiljenim tušem za oči. Čvrsto povucite uzicu i stavite je na oko tako da čini nastavak donjeg kapka. Upotrijebite istu tehniku za bojanje gornjeg ruba krila.


Vilicu prislonite na nos


Kako bi vizualno promijenile oblik nosa i učinile ga užim i privlačnijim, mnoge djevojke pribjegavaju konturiranju: svjetlijom bojom ističu greben nosa duž duljine, a krila nosa šminkaju tamnije. Da bi vaše konturne linije bile simetrične, upotrijebite vilicu.


Kao olovku za oči koristite bojice


Ako stvarno želite krila za eyeliner u ljetnom stilu jarkih boja, ali nemate olovke u bojama, umjesto njih koristite drvene bojice. Bojice stavite u čašu vruće vode i pričekajte nekoliko minuta. Izvadite olovke iz vode i njima nacrtajte linije.


Umjesto highlightera koristite balzam za usne


Djevojke se često ne žure kupiti highlighter, radije umjesto toga koriste druge vrste kozmetike. Zapravo, stvari poput svjetlucavih sjenila mogu se jednako učinkovito nositi kao highlighter. Isto vrijedi i za još jednu sveprisutni dio kozmetike – balzam za usne. Jedini mu je nedostatak ljepljivost!


Za savršene uvojke koristite spužve za pranje posuđa


Kako se ispostavilo, luksuzne uvojke možete dobiti bez pomoći uvijača (koji mogu ozbiljno oštetiti kosu). Sve što vam treba je spužva za pranje posuđa. Podijelite kosu na pramenove, a svaki pramen omotajte oko sredine spužve.


Preklopite spužvu na pola i učvrstite je gumicom. Idite u krevet. Sigurno ćete sljedeće jutro osjetiti ugodno iznenađenje pri pogledu na kosu!


Kriškama krumpira izbijelite pazuhe


Tamna boja pazuha problem je koji se tiče mnogih žena. Međutim, to se lako može riješiti uz pomoć krumpira! Tanko narežite krumpir, a kriškama trljajte pazuhe. Alternativno možete naribati krumpir i upotrijebiti dobiveni sok.