Tjelesno i mentalno zdravlje

Nema teretane, nema problema! 3 načina kako ostati zdrav i u formi kod kuće

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Prilično je ludo vrijeme. Teretane malo rade, malo su zatvorene. Ne možete se baviti aktivnostima na koje ste navikli, a u stvarnosti ne postoji ništa drugo nego ostati kod kuće. Usred ovog novog svijeta možete postati frustrirani prilagođavanjem ovom samostalnom načinu života. Iako vam je puno toga na umu, jedna od stvari s kojom se možda borite je kako ostati zdrav kod kuće.


Na jedan način pokušavate ostati zdravi ostajući kod kuće, ali na drugi ćete se možda početi pomalo ludo osjećati … gotovo kao da niste zdravi ako ostanete kod kuće. Pa, što preostaje za napraviti?


Zaokružili smo 3 savjeta koji će vam pomoći da se brinete o svom fizičkom i mentalnom zdravlju kako biste mogli ostati zdravi (bez teretane!).


3 načina da ostanete zdravi kod kuće:


Jedite čisto
Savjet jedan kako ostati zdrav kod kuće: jedite čisto! Iako ste tijekom posljednjeg tjedna možda zanemarili jedan ili dva treninga, toliko je važno da ne dopustite prehrani. Konzumirajte čistu, prirodnu i neprerađenu hranu kako bi vaš unutarnji sustav bio jak.  Ni zdrava prehrana ne mora biti dosadna! Od ukusne udobne hrane do ukusnog jednominutnog kolača s čokoladnim šalicama, postoji mnoštvo recepata koji će vam pomoći da napravite zdrava i ukusna jela. Ako niste ljubitelj svakodnevnog kuhanja, pokušajte pripremiti obrok.


Vježbanje kod kuće


Snaga interneta. U današnje je vrijeme vrlo jednostavno pronaći razne načine vježbanja kod kuće. Dostupno je toliko sadržaja: od YouTube videozapisa do e-knjiga, članaka do Instagram računa, besplatnih treninga kod kuće definitivno ne nedostaje. Pronađite kanal ili resurs koji odgovara vašem stilu i pokušajte vježbati kod kuće.


Ako više volite trening u omjeru 1: 1 s kondicijskim trenerom, bit će vam drago znati da postoji puno mogućnosti za posjet kondicijskom treneru na mreži. Mnogi treneri i učitelji joge sada pružaju mogućnost organiziranja sesija sa svojim klijentima na mreži. Shvatite to kao FaceTime osobni trening. Nije loše, zar ne?


Vodite računa o svom mentalnom zdravlju


Ne smijete zaboraviti na svoje mentalno zdravlje. Ako pokušavate ostati zdravi kod kuće, ne zaboravite raditi i stvari za svoj um. Svi smo krivi što imamo one dane u kojima jednostavno nemamo dovoljno vremena. Kada ne izdvojimo vrijeme za sebe, za pisanje dnevnika, za zaustavljanje i disanje.


Dakle, pronađite vremena. Odvojite ono vrijeme koje inače ne biste imali i njegujte svoje mentalno zdravlje.