Kada se poljubiti, kada prespavati…

Nakon koliko spojeva su muškarci i žene spremni za prvi seks?

Life

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Jesu li muškarci i žene na istoj valnoj dužini kada je u pitanju prvi seks?Često si kada upoznamo nekog novog pitamo kada je onaj trenutak za prvi poljubac, a pogotovo kada je vrijeme za prvi seks.


Ne želimo se dovesti u neugodnu situaciju da je “prerano” ili “prekasno”. Postoji li točan broj izlazaka nakon kojih možemo reći da je pravo vrijeme za prvi seks?


Naravno, ljubavni odnosi su individualni i teško da jedno univerzalno pravilo može definirati sve odnose. No, itekako je zanimljivo čitati i uspoređivati pojedina istraživanja i vlastita iskustva. 
Jedna anketa provedena nad 2.000 ispitanika u ime Groupona pokazala je kako muškarci i žene prosječno nakon osmog izlaska postaju intimni. Rezultati su također pokazali veliku razliku između spolova. 


Dok muškarci žele seks već nakon petog izlaska, žene prosječno čekaju deveti spoj kako bi osjetili veću povezanost i razvili povjerenje. 


Isto tako su muški ispitanici izjavili kako ne bi imali problema da se seks dogodi i ranije. 9% muškaraca i samo 1% žena je izjavilo da su raspoloženi i za seks na prvom spoju. 


Klasično pravilo od tri spoja podržava 30% muškaraca, ali samo 8% žena. No, ipak većina žena i muškaraca nakon petog spoja odlučuje je li uopće žele biti intimni s osobom s kojom se nalaze. 


FOTO: Pexels
Čak 45% ispitanika ne želi razmijeniti prvi poljubac na prvom spoju


Nije jednostavno odgovoriti ni na pitanja o trenutku prvog poljupca. 17% ispitanika oba spola je izjavilo kako prvi poljubac očekuju već nakon prvog spoja. 39% ispitanika će ipak pričekati, dok čak 45% ispitanika odbacuje ideju u ljubljenju na prvom izlasku.


Ako je sudeći prema odgovorima ispitanika i dalje su za onaj savršeni spoj zaduženi muškarci. 74% njih za spoj bira večeru, odlazak u kino, piće u omiljenom baru, ispijanje kave ili neku outdoor aktivnost. 


Čini se kako je odabir restorana od krucijalne važnosti. Jedan od deset ispitanika otkazat će spoj samo zato što im lokacija ne odgovara. Jedna trećina ispitanika je naglasila kako je večer probala u trenutku kada druga osoba naruči za njih. Zanimljiv je podatak kako jedan od sedam ispitanika koristi odlazak u toalet kao izgovor za bijeg sa spoja. 


Nemojte ove podatke uzimati kao univerzalno pravilo je ispravno je uvijek ono što vi osjećate. No, to ne znači da ne možemo se dobro nasmijati na rezultate ili se pak u njima pronaći.