Erotski snovi

Koliko često žene sanjaju o seksu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Sanjaju li žene jednako često seks kao i muškarci?Uvriježeno je mišljenje kako o seksu većinom sanjaju samo muškarci, a da u ženske snove strastvene scene rijetko kada igraju glavnu ulogu. Vrući seks scenariji ne odvijaju se samo u muški snovima, barem tako tvrdi istraživanje provedeno na Sveučilištima u Mannheimu, Freiburgu i Heidelbergu. 


Online studija provedena prošle godine za znanstveni portal “Taylor & Francis Online” obuhvatila je 2.907 sudionika u dobi od 16 do 92 godine, a rezultati su pokazali da mlađe žene sve češće sanjaju o seksu. 


Stručnjaci su otkrili da redovito erotske snove imaju skoro pa podjednako oba spola. 16% žena i 21% muškaraca često sanjaju o seksu. Ako bolje proučimo mlađu populaciju, 22 % žena i 25 % muškaraca redovito imaju vruće snove. 
Ovo istraživanje je također usporedilo slične studije kako bi dobili odgovore je li se postotak eventualno smanjio ili povećao. Tako su primjerice otkrili kako je 1966. Samo 4 % žena navelo kako ima erotske snove.


Danas je skoro svaki pet san erotske prirode. To se posebno odnosi na mlađu populaciju između 16 do 30 godina koja službeno češće sanja seks od žena prije 54 godine.


Naravno, teško je dobiti odgovor je li žene uistinu više sanjaju seks ili je danas posve normalno to otvoreno reći dok se prije to ipak smatralo neprimjereno. Ako pitate stručnjake, oni navode kako su žene mlađe generacije u današnje doba otvorenije i slobodnije sa svojom seksualnošću od prijašnjih generacija.