The World’s 50 Best Restaurants

Najbolja svjetska chefica Ana Roš u Brtonigli

Ivana Kocijan

Foto: NEJC PERNEK

Foto: NEJC PERNEK

Gastrostručnjacima iz cijele Europe u masliniku San Rocca prezentirana je enološka i gastronomska raskoš Brtonigle.Ana Roš, najbolja chefica na svijetu 2017. godine po izboru The World’s 50 Best Restaurants i vlasnica dviju Michelinovih zvjezdica, i Teo Fernetich iz najpoznatijeg ovdašnjeg restorana San Rocco, novinarima i gastrostručnjacima iz cijele Europe u masliniku San Rocca prezentirali su svu enološku i gastronomsku raskoš Brtonigle.


Ljetujući u Brtonigli od djetinjstva, glavna chefica slovenske Hiše Franko potencijal ovoga kraja poznaje podjednako dobro kao i Fernetich, stoga su se na meniju večere »Back to the origins« našle isključivo lokalne namirnice i delicije specifične za ovaj kraj.


U organizaciji Turističke zajednice Općine Brtonigla, gosti, među kojima su bili neki od najistaknutijih europskih gastrostručnjaka iz Portugala, Italije, Švedske i Austrije, uživali su u kebabu od istarske mrkve, samonikloj salati, istarskoj govedini, domaćim tortelinima u brodetu, tortiljama od istarske janjetine i još mnogim istarskim specijalitetima, a sve to u okružju stoljetnih maslina obitelji Fernetich.