Nevjerojatna priča stiže iz Chicaga

Muškarac zbog straha od korone živio tri mjeseca u zračnoj luci

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Kako je moguće da nitko nije uočio muškarca koji živi na zračnoj luci?Jedan muškarac iz Kalifornije je sredinom listopada prošle godine sletio u Chicago gdje je, kako potvrđuje zračna luka, sve do sada živio. Zbog straha od koronavirusa nije se vratio doma. Sada je uhvaćen te ga čeka optužba. 


Aditya Singh živio je tri mjeseca u osiguranom dijelu zračne luke u Chicagu. Kada je uhvaćen više puta je policiji objasnio da se toliko boji koronavirusa da se nije htio vratiti u Los Angeles. Policija je uhitila 36-godišnjeg muškarca koji je optužen za ilegalno prodiranje u zabranjeni i osigurani dio zračne luke te krađu. 


Kako Focus piše dotični muškarac je sletio na zračnu luku O’Hara u Chicagu 19. listopada prošle godine i to letom iz Los Angelesa. Tek tri mjeseca kasnije muškarcu su se obratili zaposlenici United Airlinesa te su tražili njegove isprave. Singh je, navodno, njima pokazao ispravu koju je ukrao zaposleniku zračne luke koji je nestanak iste prijavio 26. listopada. 
Njegova odvjetnica je izjavila kako je Singh pronašao dotičnu ispravu te da je ostao na zračnoj luci jer se zbog straha od covida boji vratiti doma. Također tvrdi kako su mu drugi putnici davali hranu te da mu u prilog ide što nema prijašnji dosje.  


Inače je Singh radio u ugostiteljstvu i hotelijerstvu no trenutno je nezaposlen te živi s cimerom u gradu Orange pored Los Angelesa. Policija do sada nije otkrila zbog čega je zapravo Singh putovao baš u Chicago.


Sud smatra ovaj slučaj izuzetno šokantnim zbog činjenica kako zračne luke trebaju biti sigurne utvrde na kojima se putnici osjećaju zaštićeno, no ovaj slučaj je pokazao koliko je to daleko od istine. Singhovo suđenje započinje 27. siječnja.