Njega kose

Muči vas masni korijen kose? Donosimo korisne prijedloge oko odabira pravih proizvoda

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Uobičajena zabluda je da je mastan korijen posljedica prljave kose.Sigurno vam je poznata borba s masnim korijenom kose. Takav je život kose. Koliko se god obeshrabrujuće osjećali, masne korijene možete držati pod kontrolom, ako primijenite ispravan pristup.


Nekima se korijen kose zamasti već nakon nekoliko sati od šamponiranja, stoga smo odlučili prikupiti nekoliko korisnih smjernica uz koje će kosa ipak izgledati više raskošno, a manje slijepljeno.


Što uzrokuje mastan korijen kose?


Uobičajena zabluda je da je mastan korijen posljedica prljave kose. Međutim, upravo taj postupak pretjeranog šamponiranja kose može dovesti do masnog korijena.
Kada previše perete kosu, korijen vam može postati izuzetno suh i prouzročiti da vaše vlasište proizvodi višak ulja. Stoga je najbolji način popravljanja masnog korijena smanjivanje pranja, piše Hello Giggle.


Koji šamponi najbolje djeluju na mastan korijen kose?


Ključno je koristiti kvalitetne proizvode koji će vašu kosu učiniti zdravijom te na izgled ljepšom.


Korištenje proizvoda s puno agresivnih kemikalija također može pridonijeti masnom korijenu. Da bi se to izbjeglo, preporučuje se upotreba laganog šampona za hidrataciju i čišćenje kose.


Druga je mogućnost odlučiti se za lagani šampon utopljen u CBD. Dodavanje ovog trendovskog sastojka vašoj rutini za njegu kose sjajna je ideja jer je izuzetno nježan, umirujući i hidratizira.


Ovo će osigurati da vlasište ne postane pretjerano suho, što će zapaliti prekomjernu proizvodnju ulja. Korištenje pročišćavajućeg šampona koji je lagan stvorit će čistu bazu, uklanjajući eventualno nakupljanje ulja na kosi s proizvoda.


Razmislite o šamponu za uravnoteženje. Dizajnirani su za dubinsko čišćenje kose i vlasišta, a posebno su izvrsni za one s obojenom kosom i imaju tešku ruku s proizvodima za oblikovanje.


Koji proizvodi za oblikovanje najbolje djeluju na mastan korijen?


Suhi šamponi i sprejevi za volumen čine razliku u masnom korijenu jer upijaju višak ulja.


Kao i kod tradicionalnih šampona, pretjeranim nanošenjem suhog šampona možete isušiti vlasište i uzrokovati da proizvodi i više ulja. Usprkos tome, za dan dva možete se osloniti na suhi šampon, ali ne dopustite da u potpunosti zamijeni vaše uobičajene navike šamponiranja.