Nesvakidašnje

Pogledajte modnu reviju škole Callegari u riječkom parku Pomerio

Sandy Uran

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Park Pomerio je bio idealna kulisa za crveni modni tepih na kojem su predstavljene kreacije inspirirane našim gradom i poviješćuNaš je grad dobio novu modnu lokaciju zahvaljujući modnoj reviji Talijanske škole mode i dizajna Callegari. Riječki park Pomerio je tako saživio u novom ruhu.


Nesvakidašnjost ove modne priče je i vrijeme u kojem je upriličena, točno u 12 sati, kad je prema nekim saznanjima u gradu Rijeci bilo 34 stupnjeva.


Park je bio idealna kulisa za crveni modni tepih na kojem su predstavljene kreacije inspirirane našim gradom i poviješću.

Ono što je svakako hvale vrijedno je činjenica da su predstavljeni Callegarijevi odjevni predmeti i modni dodaci – suveniri Rijeke izrađeni u okviru projekta »Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena« sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.


Projektom je dana prilika za uključivanje na tržište rada nezaposlenim ženama svih dobnih skupina i pripadnicama nacionalnih manjina, kroz besplatnu edukaciju koja je trajala 4 mjeseca.


Rezultat toga rada vidjeli smo na reviji.


Foto galerija: Modna revija škole Callegari Foto: Vedran Karuza


Modeli u kojima je vidljiva kreativnost ali i tri najzastupljenija motiva kojim se naš grad diči: Morčić, dizalice i glagoljica postali su tako dio modne priče, koju svakako valja nastaviti, jer su kreacije originalne i vrlo nosive i vjerujemo da bi ih mnoge dame u gradu rado odjenule.


Kreacije inspirirane Karolinom Riječkom predstavila je mentorica i kreatorica Maja Tomažić Jakumatović koja je pokazala kako je kolekcija »Modna Karolina«, čiju okosnicu čine tri boje: crna, bijela i crvena, s krojevima koji podsjećaju na modu vremena u kojem je živjela riječka heroina, savršena za djevojke i žene u 21. stoljeću.


Uživali smo i u reviji naslovljenoj »Red alert « čija je okosnica dakako, kako kaže sam engleski naziv, crvena boja koja predstavlja strast i energiju, a čije kreacije potpisuju Ivana Bolković, Ljiljana Marinković, Kristina Bertoldi Paris, Martina Puž, Vera Jelenović, Sanela Krasnić i Višnja Golja.


Posebno su nas se dojmile ručno heklane torbice Ivane Bolković.


Održana je i dodjela diploma polaznicima programa za Stilistu uređenja unutarnjih prostora, Dizajnera interijera, Modnog stilistu i modelistu, te su tako mentori Danijela Malinarić, Maja Tomažić Jakumatović, Andrea Radović i Sanja Frančišković Štampalija svojim štićenicima uručile vrijedne diplome i pohvalnice.


Osim zanimljivih kreacija pažnju publike privukao je i styling manekenki iz modne agencije Art Modis za koji je zaslužan make-up tim škole Callegari predvođen mentoricom Aleksandrom Domijan, frizerski salon Nina, dok je veseloj atmosferi doprinio i voditelj Manuel Lupen.