Kancelarija Bar & Lilium Dresses

Što dobijete kada u Rijeci spojite kavu i kreativnost? Fora modnu priču o kojoj nam je sve ispričala Suzana Mužić

Sanda Milinković

Foto: Paola Mužić

Foto: Paola Mužić

Samo je sat vremena trebalo vlasniku Kancelarija Bara i kreativki Suzani da osmisle zanimljive "revije" u prostoru kafića

Ako ste prolazili kraj Kancelarija bara niste mogli ne primijetiti zanimljive dizajne koji krase njegovu unutrašnjost. Nama su prekrasne haljine odmah zapele za oko pa smo odlučile pronaći tko stoji iza ove modne priče. U pomoć nam je uskočila Suzana Mužić, vlasnica obrta za krojačke usluge Lilium Dresses koja je zaslužna za kreativno ispunjen prostor Kancelarija bara.


Kaže nam da je na ideju o “lutkama gostima” došao vlasnik bara Kristian Bečeić. Misao je stigla prvom polovicom veljače kada su krenula i prva popuštanja mjera, a poželio je razveseliti prolaznike te osvježiti, kako nam priča Suzana, “tužnu pandemijsku stvarnost”.


“Terase su morale biti puste jer se tada mogla uzeti samo kava za van pa smo ih popunili lutkama i mojim kreacijama”, objašnjava nam Suzana i dodaje da se sve dogodilo vrlo spontano i bez planiranja te u samo sat vremena.


suzana_muzic

Foto: Paola Mužić


Njihova se modna priča, sinergija kave i mode, nastavlja i danas kada su terase otvorene. Lutke i njihove neodoljive haljine preseljene su u unutarnji prostor bara tako da gosti mogu uživati u sunčanim danima i preslatkoj terasi.


Upitali smo Suzanu koliko često se modeli lutaka presvlače pa nam je kazala da se kreacije izmjenjuju iz tjedna u tjedan.


“Do sada ste imali prilike vidjeti kolekciju Pepito, Animal i Blue“, odgovara nam Suzana na naše pitanje o prethodnim kreacijama koje su nas oduševile s terase.


Foto: Paola Mužić


Njezine kolekcije pršte elegancijom i ženstvenošću, a namijenjene su urbanim i samosvjesnim ženama.


Nije čudo da se ove male modne revije koje gledamo kroz stakla mijenjaju svakoga tjedna jer iza njih stoji prava kreativka kojoj je posao ujedno i hobi.


“Krojenje i šivanje je oduvijek bilo dio mene”, otkriva nam Suzana koja je završila program modelista visoke mode u Callegariju, talijanskoj školi mode i dizajna pa 2016. godine otvorila Lilium Dresses.


suzana_muzic

Foto: Paola Mužić


Osobno se zalaže za slow fashion što je vidljivo iz njezinih krojeva koji se s lakoćom mogu nositi i više sezona. Pored toga što posebnu pažnju posvećuje kvalitetnim materijalima, tkaninama i posebnim uzorcima, važno joj je da su oni i što prirodniji.


“Bitno mi je  očuvanje okoliša pa mi je užitak i izrađivanje iz starog novo. Ostatke ne bacam, evo ove zime u pandemiji koja nas je svih usporila i smanjila obujam posla, od ostataka sam  izradila slatku dječju kolekciju haljinica”, kaže nam naša sugovornica.


Kada vam je posao ujedno i hobi, onda poput Suzane – radite i kada ne radite. “Često i u šetnji razmišljam o nekim modelima ili pregledavam na Pinterestu svoje omiljene dizajnere”, priznaje nam ova zaljubljenica u modu.


Foto: Paola Mužić

Foto: Paola Mužić


Gledajući njezine kreacije, primjećujemo da je naglasak na retro dizajnu što nam potvrđuje i Suzana. “Ne opterećujem se nametnutim aktualnim trendovskim bojama ili stilovima, trudim se biti svoja. Esteta sam, volim lijepo i skladno.


Stilizam mi je vrlo bitan, bitniji od postojećeg trenda”, kaže Suzana pa dodaje da su njezine haljine romantične i lepršave te da voli naglasiti i ljepotu ženskog tijela.


Foto: Paola Mužić


“Kako radim na narudžbu, neki put je to dekolte, nekad struk ili pak noge jer svaka žena ima na sebi dio tijela koji voli istaknuti. Svaka se žena mora osjećati udobno, lijepo i moćno u kreaciji koju nosi” objašnjava Suzana svoju modnu filozofiju iz koje izvlačimo i da su sve njezine kreacije unikatne.


Foto: Paola Mužić


Za kraj našeg razgovora, pokušali smo doznati kakvi su daljnji planovi ove neobične mode priče pa smo slučajno otkrili i da se u lipnju s Kancelarija barom sprema jedna “vrlo neobična” revija koja će nositi naziv “Žena”.


Svakako ćemo ju s veseljem popratiti!