Fur free

Kaftan studio predstavlja nove IT jakne: Vole ih globalno poznate zvijezde, a i nama su zapele za oko

Sanda Milinković

Foto: Edvin Kalić

Foto: Edvin Kalić

IT jakne su dio stalne postavke Kaftan studija i za njih postoji lista čekanja zbog unikatnog procesa njihove izrade

Fantastični uspjeh koji je postigao Kaftan studio sa dizajnom IT jakni potvrdio se u nekoliko navrata, IT model je odavno postao njihov statement komad omiljen kod modnih znalaca i svjetski poznatih stilista.


 IT jakne Kaftan studija nosile su globalno poznate zvijezde kao što su legendarna Chaka Khan, Jordyn Woods, glumice Natalie Martinez, Brenda Song, Marina Ruy Barbosa, kao i supruga oskarovca Mahershala Ali-a producentica i glumica Amatus Sami Karim, na editorijalima i snimanjima za magazine Variety, Lofficel, Harper’s Bazaar, Mod, Elle i mnogim drugima.

Od svog osnivanja Kaftan studio naš omiljeni brand iz susjedstva je “fur free” modni studio, a njihove IT jakne su postale svojevrsna zamjena za krzno.


Kaftan studio predstavlja osvježenje i u svoju stalnu postavku IT jakni sada dodaje i dva nova modela sa pepito i leopard uzorkom. S obzirom da se materijal izrađuje ručno već postoji lista čekanja za IT jaknice koje su fuzija couture i ready to wear, a čije bogatsvo posebno dolazi do izražaja prilikom kretanja.


Još jednom se potvrđuje da su Kaftan studio IT jakne pravi modni HIT! 


it_jakne


Photo and Video: Edvin Kalić


Art Direction: Kaftan studio


Model: Iman Cukojević


Styling: Lejla Graho


MakeUp: Maja K. Talović


Hair: Meliha H. Višća