Trend

INSPIRACIJA Posljednji modni hit su dobro nam poznate mašne za kosu. Doznajte kako ih nositi sa stilom

Portal Novilist.hr

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Mašne su ovogodišnji prvi vjesnik proljeća, a promoviraju ih poznate osobe, poput kraljevske Kate Middleton. Čini se da ćete staviti mašnu na glavu, neovisno o tome jeste li generacija koja ih je već nosila u školi ili prvi put čujete za njih. Sudeći po natpisima stranih medija i fotkama svjetski poznatih zvijezda, mašne nam se vraćaju u velikom stilu. 


FOTO/Flickr


FOTO/FlickrCosmopolitan javlja da ih je prošle godine počela koristiti Kate Middleton, što je dovoljno da postanu novi modni hit. Mašne u kosi nas nerijetko asociraju na put prema teretani ili djevojčicu koja ponosno s mašnicom u kosi kreće u vrtić. No, ove se sezone se svima preporučuje kao modni detalj. Neovisno o tome koliko imate godina, čime se bavite i gdje ste krenuli – mašnica će dodati onaj popularni “X faktor” vašoj kombinaciji.


FOTO/Pixabay


FOTO/Pixabay

No, kako uopće kombinirati mašnu za kosu? Ne brinite, društvene su mreže prepune fotki žena koje su već prisvojile ovaj trend, stoga nam neće manjkati ideja i inspiracije. Novinarke Cosmopolitana preporučuju nošenje mašne niže na glavi uz rečenicu “što je bliže vratu, to bolje”. S mašnom na vrhu tjemena, netko će pomisliti da ste krenuli na trening navijačica. Za jednostavan izgled, neka vam dužina kose svezane u rep, bude duža od vrhova mašne. Tako ćete postići uredniji i sofisticiraniji izgled. Ako ipak želite obrnuto, onda ćete svakako mnogima zapeti za oko jedinstvenim stilom.Zbog praktičnih razloga, jednostavnije je koristiti mašnu koja se već nalazi na gumici za kosu. Za one iskusnije i spretnijih ruku, pustite mašti na volju i napravite jedinstvenu mašnu. Kombinirajte jednobojne mašne za otmjenije izdanje, a različite boje i hrabre dizajne za izlaske i posebne prigode kad se želite razlikovati od  ostalih.