Pokrenula dobrotvornu akciju kako bi “prije smrti” organizirala svadbu

Mladenka lagala da ima terminalni karcinom kako bi prikupila novce za vjenčanje iz snova

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Nevjerojatna priča jedne Britanka koja pokazuje koliko su neke mladenke spremne učiniti za bajkovito vjenčanjeJeste li čuli za  pojam “Bridezilla”? On označava mladenku koja prilikom organiziranja vjenčanja posve poludi, prati svaki detalj i želi ostvariti svoje vjenčanje iz snova. Toni Standen iz Velike Britanije je tu kategoriju podigla na višu razinu. Kako bi prikupila dovoljno novaca za organizaciju svoje svadbe, lažirala je da ima rak u terminalnoj fazi te da joj ostaje svega par mjeseci života. 


The Mirror piše kako je 29-godišnja Toni Standen prikupila 8.000 funti, odnosno skoro 70.000 kuna za svoje vjenčanje iz snova i to na temelju potresne ispovijedi da boluje od terminalnog karcinoma. 


Toni je čak obrijala svoju glavu i svih uvjerila u priču teške bolesti, a sve to kako bi prikupila ona i njen partner James prikupili dovoljno novaca za organizaciju vjenčanja kakvog ona zaslužuje. 
Toni je išla toliko daleko da je u intervjuima za medije izjavljivala kako se karcinom proširio na mozak, kosti i “posvuda”.


Kada je prikupila dovoljnu svotu putem online stranice gdje se organiziraju humanitarne akcije, Toni je napokon organizirala svadbu na kojoj je bilo 150 uzvanika. 


Nitko od prijatelja nije znao što se događa, no na samoj svadbi su neki od njih postali sumnjičavi, posebice kada je Toni objavila video svog oca koji je prije vjenčanja umro od raka. Samo par trenutaka od emitiranja videa, Toni je počela zbijati neumjesne šale.


“Trebala bi dobiti Oskara, toliko je dobra bila njena gluma. Sve nas je prevarila”, izjavili su prijatelji. 


FOTO: Unsplash
Toni je u svoju laž uvjerila prijatelje i medije


Nakon vjenčanja Toni je nastavila živjeti u laži. Na svojim društvenim mrežama je početkom godine imala emotivan post u kojem je napisala da joj je rečeno da ima još samo dva mjeseca života zbog agresivnog tumora na nozi zbog kojeg joj otkazivaju i svi organi. Objasnila je da teško održava ravnotežu te konstantno pada te da ne može hodati bez pomoći.


“Živi svoj najbolji život, budi sretan, smij se i voli one koji se brinu za tebe”, objavila je.

Unatoč “teškom stadiju bolesti” sa svojim mužem u ožujku ove godine odlazi na putovanje u više europskim zemalja, nakon čega tvrdi da boluje od korona virusa. Malo po malo, prijatelji su postali sumnjičavi te su počeli postavljati pitanja.


Na kraju su je prijatelji nazvali i snimili razgovor tijekom kojeg se Toni rasplakala te priznala da je sve glumila. Snimljeni razgovor su prijatelji dostaviti policiji. 


Na koncu je protiv nje podignuti optužba za prevaru za period od veljače 2019. do travnja 2020. na koju se Toni očitovala da je kriva te čeka zatvorska kazna. Sudac može također tražiti povrat svih donacija. 


Toni je možda imala svoje vjenčanje iz snova, no zato se brak pretvorio u pravu noćnu moru.