Raj za nepce

Mini pite od lisnatog tijesta s jagodama za savršeno slatku subotu

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Jagode u još boljem izdanju

Mini pite od jagoda tope se u ustima, popravljaju raspoloženje i čine dan boljim. Iskoristite jednostavan recept za pite u koje ćete se zaljubiti na prvi griz. A osim u okusu, sigurno ćete uživati i u njihovoj pripremi. Odlična je ovo ideja za slatke zalogaje kojima možete počastiti vaše najdraže ljude.


Popis sastojaka


  • ½ paketa lisnatog tijesta
  • 1 šalica kockica svježih jagoda
  • 2 žlice bijelog šećera
  • 1 veliko jaje, tučeno

Korak 1


Lisnato tijesto mora biti na sobnoj temperaturi. Stavite jagode u posudu i pospite šećerom. Staviti na stranu.


Korak 2


Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.


Korak 3


Lisnato tijesto razvaljajte i izrežite u krugove.


Korak 4


Podijelite jagode u 6 krugova. Navlažite prste vodom i prođite njima po rubovima svakog kruga. Preklopite okrugle krugove na pola i pritisnite rubove zajedno pomoću zubaca vilice dok se ne zatvore. Prebacite na pripremljeni lim za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i u svaku pitu izrežite mali prorez.


Korak 5


Pecite u zagrijanoj pećnici dok lagano ne porumeni, 20 do 25 minuta.