SimonMiller x Mango

Mango je lansirao prvu dizajnersku kolekciju: spoj mediteranske elegancije i kalifornijske drskosti

Sanda Milinković

Foto: Mango

Foto: Mango

Kolekcija je obuhvatila prirodna mediteranska vlakna poput lana i pamuka kao odu Mangu, s materijalima koji podsjećaju na kalifornijsku kulturu surfanja

Španjolski Mango i losanđelski brend SimonMiller pripremili su kolekciju stvorenu za plažu kojom dominira tema mora i time savršeno spojili mediteranski duh s etosom SimonMillerove zapadne obale.


Živopisne prugice, ručno nacrtani otisci sunca, pletiva s mrežastim mrežama s perlama i preveliki šeširi za plažu prožeti su ljetnom opuštenom vibrom.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Chelsea Hansford (@chelseahansford)Svijet ispod oceanskih valova


Mango je ostvario niz uspješnih suradnji s influencerima, uključujući Leandru Medine, Sofíu Sanchez de Betak i Pernille Teisbæk, a odnedavno i Camille Charrière, ali ovo je prvi put da se španjolski modni moćnik udružio s drugim brendom.


Za direktora dizajna Manga Justija Ruana odabir brenda SimonMiller za njegovo dizajnersko putovanje bila je laka odluka.


“Tražili smo dizajnera koji je usklađen s našom pričom, a SimonMiller ima isti šareni izgled”, kazao je Ruano, a prenosi Harper’s Bazaar.


Izvršna i kreativna direktorica SimonMillera Chelsea Hansford odlično se uklopila uz Mango, pogotovo ako pogledamo njezinu kolekciju technicolor S/23 za vlastitu liniju. Bila je oduševljena što je dizajnerski tim Manga bio za malo razigranosti.


Dok je gradila mood board za SimonMiller x Mango, Hansford je gledala na pučinu, zamišljajući svijet ispod oceanskih valova.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli SIMONMILLER (@simonmillerusa)Prirodna mediteranska vlakna i kalifornijski frotir


“Nekako sam zamišljala ribaricu koja živi u mozaičnoj kući pod morem i lovi stvarno egzotične ribe s eklektičnom ribarskom mrežom u kojoj su bile zaglavljene sve te vrste hladnih perli i školjki”, kaže Hansford, objašnjavajući inspiraciju za statement komade kolekcije – maštovito ukrašene pletene haljine i torbe od rafije.


Kolekcija je obuhvatila prirodna mediteranska vlakna poput lana i pamuka kao odu Mangu, s materijalima koji podsjećaju na kalifornijsku kulturu surfanja, poput recikliranog neoprena i frotira.


Hansfordičin zaručnik, Darel Granoth, nacrtao je vesele otiske sunca viđene na kaftanima i odgovarajućim setovima, kao i dizajn sirene na slatkoj grafičkoj majici. A budući da čak i sirene trebaju SPF, Hansford je dizajnirala resice rafija maxi-šešira da bi ih zasjenila od bilo kakvih sunčevih zraka koje prodiru u površinu oceana.


Ostali istaknuti dodaci uključuju sandale s potpisom SimonMiller platforme, nakit u obliku sunca i dugine boje.


“To je naša verzija Mediterana – malo otkačena, pomalo čudna”, kaže Hansford.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli MANGO (@mango)