Lagani make up look

Ljetna kozmetička torbica: Što koristiti, a što ostaviti za hladnije dane?

Mija Dropuljić

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Koji proizvodi su must preko ljeta, a koje je bolje ostaviti za jesen?Kako ljeti uskačemo u lagane i lepršave ljetne komade, isto tako trebamo pripaziti što koristimo od kozmetičkih proizvoda, odnosno od dekorativne kozmetike. Vrući ljetni dani i izloženost suncu često traže nešto blažu make up rutinu nego tijekom hladnijih dana. Ako još niste, vrijeme je za čišćenje vaše kozmetičke torbice. 


Puder zamijenite laganom BB ili CC kremom


Teški puderi koji prekrivaju svako nepravilnost često ne idu zajedno s toplim temperaturama. Nema goreg nego kada se puder rastopi na licu. Uistinu nije potrebno da mučite svoju kožu teškim prekrivanjem. Stoga ljeti puder zamijenite laganom BB ili CC kremom koja će ujednačiti ten te nećete imati osjećaj težine na licu. 


Ruž zamijenite sjajilom za usne


Sjajilo za usne je svojevrsni sinonim ljeta, djeluje lepršavo, veselo i neopterećeno. Danas većina kozmetičkih brendova nudi uistinu kvalitetna sjajila za usne koji su pigmentirani i dugotrajni. 


Maskaru zamijenite vodootpornom maskarom
Ovdje ne mislimo da na plažu idete sa šminkom. Zbog vrućine i sparine često znamo imati takozvani panda look na očima. To izbjegnite uz pomoć vodootporne maskare. 


Highlighter i bronzeri su jednako ljeto


Ova dva proizvoda tako dobro idu uz preplanuli ten i bezbrižne ljetne večeri. Naglasite svoj ljetni look omiljenim highlighterom i bronzerom. 


Parfem zamijenite mirisnom vodicom


U ponudama brojnim brendova možete naći mirisne vodice/maglice koje ne samo da pružaju osvježenje nego i lagani miris koji traje satima. Teške parfeme ostavite za hladnije dane, a u svoju torbicu stavite laganu mirisnu vodicu.