Maja Midžić

Poznata zagrebačka vizažistica Zagreb je zamijenila Opatijom: “Odluku smo donijele u samo dva tjedna”

Aleksandra Kućel Ilić

U "Make up roomu" nude i uređivanje noktiju za djevojčice / Foto Marko Gracin

U "Make up roomu" nude i uređivanje noktiju za djevojčice / Foto Marko Gracin

Shvatili smo nakon potresa da sigurnost ne postoji... Došli smo u Opatiju jer želimo mirniji život od zagrebačkog i jer jako volimo moreOpatija je dobila »Make up room«, a poznata zagrebačka vizažistica Maja Midžić, uz Renatu Bojić koja joj je partnerica u poslovnom poduhvatu, odlučila je višegodišnje iskustvo u radu na estradi, uljepšavajući glumce, pjevače i druge poznate osobe koje se pojavljuju na malim ekranima iskoristiti kako bi pomogla svakoj ženi da se osjeća što bolje i pozitivnije.


Uz onu neizbježnu kako su godine »samo broj«, Maja i Renata znaju formulu koja uljepšava dan, a sve tajne za »žene, majke, kraljice« kriju se u novootvorenom salonu u središtu Opatije.


Kutak za uljepšavanje i ravnotežu duha i tijela namijenjen je pripadnicama nježnijega spola, ali je zanimljivo da im je prvi gost bio stariji muškarac koji je nakon pedikure i manikure vrlo zadovoljan izašao iz »Make up rooma«.
Zadovoljan klijent je najbolja reklama, a kako će nam otkriti vizažistica Maja Midžić, jedna od bitnijih stvari u životu jest baviti se poslom u koji si zaljubljen.


Velika ljubav


A Maja i make up vole se javno, još od njezinih srednjoškolskih dana, no nije sve išlo glatko i bez prepreka…


– Vizažistica sam već 20 godina. Radila sam do sada na različitim TV snimanjima gdje sam zapravo i započela vizažističku karijeru. Bila sam angažirana kao vizažistica u TV sapunicama, te u show-programima kao što su »Tvoje lice zvuči poznato« i »Supertalent«.


Šminkala sam glumce u serijama »Ponos Ratkajevih«, »Larin izbor«, »Ruža vjetrova«, »Obični ljudi«, »Najbolje godine«… Bio ih je popriličan broj jer sam desetak godina radila na snimanjima što je zahtjevno i dinamično.Zatim sam se odlučila malo povući iz tog svijeta i posvetiti nešto mirnijem poslu koji ostavlja i više vremena za obitelj, ali koji svakako uključuje moju veliku ljubav – make up. Naime, posao na televiziji podrazumijeva i do 13 sati rada dnevno, što je uz obiteljske obveze jako teško izdržati.


Takav angažman često znači i ustajanje u 4 sata ujutro i sve je to super dok si mlad i bez djece, no kasnije to postaje dosta teže. Kako bih tom problemu doskočila, bacila sam se na permanentni make up. Veliki hit su »puder obrve«, mnoge se žene naručuju za tretman budući da tako uređene obrve traju godinu dana…


Zbog čega žene sve češće biraju »puder obrve«?


– U modu je ova tehnika kod nas došla prije otprilike godinu dana, a mnogim se ženama sviđa jer je tehnika dugotrajna i ono što je presudno, obrve izgledaju prirodno. Trajni make up je u uzlaznom trendu, u fokusu je jer su tehnike poboljšane i danas više ništa ne izgleda umjetno kao ranije.


Nekada su trajno uređene obrve izgledale poput tetovaže, no danas su tako lijepo i elegantno osjenčane, pigmenti su tako dobri i prirodni, da se gotovo svaki zahtjev može zadovoljiti i svaka žena može nakon tretmana izgledati prirodno i dotjerano.


Izbačeni su pigmenti uslijed kojih su ovako tretirane obrve ponekad »bacale« na zeleno ili crveno. Mislim da je budućnost cijele industrije ljepote i uljepšavanja upravo u trajnom make upu. Taj se svijet jako razvija i unapređuje, a s druge strane i sve više ljudi završava edukacije kako bi se tim poslom mogli baviti.


I osobno vodim edukacije, ali ne za trajni make up, već za beauty make up i to za vjenčanja i za vlastite potrebe svake žene. Držim edukacije i masterclassove, dok za trajni make up ipak trebam više iskustva i to planiram za nekoliko godina kada uspijem usavršiti tehnike…


Neprocjenjivo iskustvo


Kako ste postali vizažisticom?


– Oduvijek sam to željela biti, no nisam znala koju bih školu trebala upisati. Nakon završene gimnazije u Zagrebu upisala sam pravo, ali se na tom fakultetu nisam pronašla, već sam maštala o tome da jednog dana budem vizažistica.


I u odluci da to i postanem, od svoje 15. godine nadalje posjetila sam sve moguće dane ljepote koji su se održavali, od Velesajma u Zagrebu, do Cosmetic Newsa u Opatiji. Redovno sam posjećivala takve sajmove i na jednom od njih saznala za školu za vizažiste u Zagrebu koju sam odmah upisala.


Nakon te škole završila sam i fakultet za menadžment u kulturi u Zaprešiću, ali se tim poslom nisam nikad bavila. Pružila mi se mogućnost da kao vizažistica surađujem na TV sapunicama, bio je to moj prvi posao, te sam radila sa Sašom Jokovićem i pokojnim Tomom Vrbanom.Konačno sam mogla biti profesionalna vizažistica u čemu sam se pronašla i bilo je to neprocjenjivo iskustvo. Na snimanjima sam radila desetak godina, a najviše sam surađivala s AVA produkcijom koja se kasnije gotovo preko noći ugasila, a u kojoj sam zapravo izbrusila zanat.


Neko vrijeme je bila kriza i ništa se nije snimalo, a zatim je krenuo »Larin izbor« i opet je bilo posla… Radila sam za Novu TV koja mi je bila »drugi dom«, te za RTL, ali manje. Zatim sam u Zagrebu otvorila make up studio…


Kako ste se odlučili iz Zagreba preseliti u Opatiju?


– Opatija je oduvijek moja velika ljubav. Ovdje sam provela puno vremena, pa i »Larin izbor« se primjerice snimao u susjednom Lovranu… Često smo u Opatiju dolazili vikendom i govorila sam suprugu da bih se voljela ovdje preseliti jednoga dana.


I prije mjesec i pol, putovali smo u Rovinj, prolazili smo iznad Opatije i ja sam mu rekla – hajdemo se preseliti u Opatiju, probajmo, nemamo što izgubiti. I za dva tjedna smo se preselili i evo nas ovdje.


Mislim da je situacija s koronom i s potresom u Zagrebu puno utjecala na našu naglu odluku. Sigurnost koju si nekad imao tamo gdje jesi se raspala. Shvatili smo nakon potresa da sigurnost ne postoji… Došli smo u Opatiju jer želimo mirniji život od zagrebačkog i jer jako volimo more.


Peglanje celulita


S kojim ste poznatim osobama surađivali i kojih se vizažističkih transformacija iz svoje karijere na televiziji prisjećate?


– Nisam se bavila transformacijom s protetikom poput recimo ćelavih glava ili pak nadogradnje noseva u emisiji »Tvoje lice zvuči poznato«. Radila sam isključivo transformacije šminkom.


Bilo je to kada je Mario Petreković postao Alka Vuica, pa onda kada se Minea našla u ulozi J-Lo što je bila jedna od mojih transformacija, pa Ronald Braus kao Tereza Kesovija… Kasnije smo se raspodijelili u poslu.U showu »Tvoje lice zvuči poznato« radila sam od samoga početka, a nisam radila jedino zadnje dvije sezone. U početku smo svi radili transformacije, a kasnije sam ja bila zadužena za goste, plesače i žiri i brinula o njihovom izgledu. Zapravo, taj beauty make up i najviše volim.


Pitanje koje zanima buduće mladenke glasi koliko vremena treba rezervirati da bi na taj poseban dan imala savršen make up.


– Kako bi se sve napravilo komotno i bez stresa, volim reći mladenkama da rezerviraju oko sat vremena. Premda se šminkanje može vrlo uspješno završiti i za pola sata, no bolje je kada ostane malo »lufta«…


Iz kojih sve razloga i po koje usluge klijentice mogu doći u opatijski »Make up room«?


– Osim beauty, bridal&wedding i natural šminkanja, te permanentnog make upa, ovdje u Opatiji radimo i vrlo traženu maderoterapiju koja je najbolji tretman protiv celulita i pred ljeto se jako traži.Maderoterapija je totalni hit u peglanju celulita i smanjivanju obujma. Ova je metoda zbilja super, daje odlične rezultate, a na tijelu ne ostaju masnice. Za razliku od anticelulitne masaže koja nije ugodna i ostavlja masnice na tijelu, ova je metoda ugodna i efikasna, te od tragova može ostati tek tu i tamo pokoja točkica.


Radimo klasičnu i brazilsku maderoterapiju, zatim uređivanje obrva i njihovo čupanje koncem, bojenje obrva, zatim kana obrve za one žene koje žele privremeno rješenje… Ugrađujemo trepavice, a traži se i uvijanje trepavica za one koje žele prirodniji izgled.


Došla sam nedavno iz Zagreba u Opatiju i čini mi se da je ovo što nudimo Renata i ja jedno osvježenje i da će klijentice to prepoznati…


Na kućnu adresu


U salonu se nudi i njega noktiju?


– Njega noktiju je također vrlo važna, a u našem salonu radimo s odličnim preparatima. Radimo trajni lak i geliranje noktiju koje se ipak nešto manje traži. Žene su sklonije trajnom laku, jer manje oštećuje nokat, a dugo traje.


Klijenticama koje još ne znaju za nas poručujem da na internetu pogledaju što sve u našem novom salonu nudimo, da nam se slobodno obrate za sva pojašnjenja… Sezona vjenčanja je krenula i nadamo se da će biti dosta posla za nas i dosta novih šminkanja, a po dogovoru dolazimo i na kućnu adresu.


Dobrodošle u salon su nam i mame s kćerkicama, jer imamo vrlo lijepe posebne lakove koji su sigurni za djecu, a obuhvaćaju popularne motive poput primjerice likova iz Snježnog kraljevstva…


Ljeto je pred vratima, pa nas zanima i koje tretmane biraju žene ususret sezoni kupanja?


– Najčešće se žele riješiti celulita, pa biraju maderoterapiju koja je hit. Također, tražene su i ekstenzije trepavica, budući da tada za odlazak na more nije potrebno šminkanje, kao i puder obrve.