Trajni make up

„Lip blushing“ je novitet u svijetu šminkanja u koji ćete se zaljubiti

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Žene diljem svijeta potpuno su oduševljene ovom tehnikom oslikavanja usanaIako je prva asocijacija na „lip blushing“ sjenčanje i nanošenje nekoliko nijansi ruža na usne, riječ je o nešto dugovječnijoj tehnici šminkanja. Zapravo se radi o vrsti tetoviranja usana, odnosno „lip blushing“ polutrajno pojačava boju usana nanošenjem boje, odnosno tinte mehaničkim pokretima igle.


Lip blushing

FOTO/Pexels


Žene diljem svijeta potpuno su oduševljene ovom tehnikom oslikavanja usana jer su napokon na ovaj način pronašle dugotrajni ruž koji se neće skidati, blijediti ili razmazati dok pijete kavu, jedete ili na bilo koji drugi način dodirujete usne.


„Lip blushing“ omogućava make up besprijekoran izgled u svakom trenutku i u svakoj prilici pa je u posljednje vrijeme vrlo popularan kod mladenki.


Lip blushing

FOTO/Pexels
Za najbolje rezultate potrebno je nekoliko sesija, ali neće trajati duže od tri sata. Nakon uklanjanja oštećenja, tretman započinje prvo tetoviranjem obrisa usana, a zatim popunjavanjem.


Osjećaj se može usporediti s malo agresivnijim pilingom usana. Nakon početnog savjetovanja, pigmenti se miješaju i nanose. Takva šminka može trajati na usnama od oko 2 do 5 godina. Neposredno nakon tretmana, može se pojaviti natečenost, a nekoliko dana nakon, usne će se ljuštiti.


Njega je ključna


Usne će vam izgledati tamnije nakon početnog tretmana, ali boja će postati bljeđa i pretvoriti se u puno prirodniji nijansu. Preporučuje se izbjegavanje (dva dana) vježbanje, znojenje te sunčanja ili pretjerano izlaganje suncu (30 dana).


Nanosite na usne samo kremu za njegu i uživajte u novom izgledu lijepih usana.