Zdravija varijanta

Lagani rižoto od bundeve sa malo parmezana za ekstra okus

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Bogat vitaminima i tvarima korisnim za organizam

Možete ga pripremiti na više načina jer ne postoji samo jedan recept za rižoto od bundeve.


Ono što vam nudimo je zdravija i laganija varijanta, gdje nema dodatka vrhnja ili mlijeka, već samo juha od povrća i malo parmezana za okus.


Sastojci:


  • 320 g riže
  • 400 g bundeve
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 ljutika
  • 800 ml juhe od povrća
  • 20 g ribanog Parmigiano Reggiano
  • soli po ukusu
  • papar po ukusu

Priprema: Očistite bundevu uklanjanjem kore i unutarnjih niti. Izrežite pulpu na pravilne kocke.


Nasjeckajte ljutiku i zažutite je u tavi na pola ulja. Čim ljutika porumeni, u tavu uspite rižu i tostirajte je minutu, zatim dodajte bundevu, promiješajte i zalijte žlicom juhe.


Nastavite kuhati dodavajući žlicu po žlicu juhe nakon što je riža upila onu prethodnu, bez prestanka miješanja.


Kad je riža kuhana, dodajte preostalo ulje i parmezan, promiješajte te posolite i popaprite.