Iskoristite kaki

Lagani i ukusni mousse za doručak od svega tri sastojka

Šarlota Brnčić

Foto: iStock

Foto: iStock

Kako pripremiti ovu zdravu opciju za dobar početak dana

Danas vam želimo ponuditi jednu zaista jednostavnu ideju kako iskoristiti svojstva kakija, a ujedno početi razmišljati o doručku tipično jesenskog okusa i boje.


Da, jer nakon što vrućina prestane, osjetite želju za nečim drugačijim od jogurta, svježeg voća ili smoothieja.


Dakle, da ne odustanete od uobičajene navike ispijanja šalice tople kave ili čaja, uz klasični kruh i džem, nudimo vam ovu pjenicu od kakija.


Sastojci:


  • 1 zreli kaki
  • 1 prstohvat vanilije
  • 30 g tamne čokolade

Priprema: Uklonite kožicu s kakija i pomiješajte pulpu s prstohvatom vanilije. Dobit ćete mousse u koji ćete dodati većinu rastopljene čokolade.


Dobiveno stavite u čašu i pospite ostatkom čokolade ili po želji ukrasite voćem.


Ugodan doručak i ugodan dan!