Kao novo

Kuhalo za vodu vam je puno kamenca? Ovo je najbolji način da ga brzo očistite

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Često koristite kuhalo za vodu, ali ne možete se riješiti kamenca koji se stvara?

Kuhalo za vodu je mali, ali izuzetno praktičan aparat za pripremu toplih napitaka kao što su čaj, infuzije i biljni čajevi.


Dobar je saveznik u kuhinji, koji nam omogućuje uštedu vremena – posebno ujutro kada žurimo na posao – kao i novca (s obzirom na smanjenu potrošnju energije).


Međutim, često je voda iz slavine koju koristimo puna kamenca koji se taloži u ovom uređaju, što također ugrožava njegovu učinkovitost.


Da biste ga uklonili, ne morate kupovati skupe specifične proizvode. Zapravo, moguće je posegnuti za nevjerojatnim prirodnim lijekom: limunskom kiselinom, vrlo svestranim spojem koji se također može koristiti kao sredstvo za ispiranje perilice posuđa i omekšivač rublja.


Dakle, kako ga koristiti za čišćenje kuhala za vodu?


Vrlo jednostavno jer je 100 grama dovoljno otopiti u pola litre vode, koje ćete potom prokuhati direktno u vašem kuhalu za vodu.


Pustite da djeluje nekoliko minuta i zatim dobro isperite.


U slučaju da kod kuće nemate limunsku kiselinu, istu stvar možete učiniti s limunovim korama koje prirodno sadrže tu tvar.


Uzmite jedan i izrežite mu koru na tanke ploške, stavite ih u kuhalo s pola litre vode.


Prokuhajte i potom isperite. Eto voilà, igra je gotova, a na ovaj način se možete oprostiti od dosadnog kamenca!